Pe 26 martie, la MARe/Muzeul de Artă Recentă a avut loc primul eveniment de atragere de fonduri în beneficiul Fundației MARe, susținut și de către Camera de Comerț Bilaterală Eleno-Română.

Printre invitați s-au aflat sponsorii și partenerii Fundației MARe, dar în special reprezentanții instituțiilor private și publice și ale companiilor care au susținut acțiunile acesteia, precum și distinse doamne din mediul diplomatic.

Evenimentul a inclus un tur privat, ghidat, de prezentare a expozițiilor din muzeu și o serie de prezentări și de discuții.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul doamna Andreea Diana Tănăsescu (La Blouse Roumaine) și doamna Cristina Niculescu (Borangic).

De asemenea, domnul Erwin Kessler, directorul fondator al MARe, a purtat un dialog cu artistul Dumitru Gorzo privind ia și modelul popular în arta românească contemporană, în special în arta lui Dumitru Gorzo. Dialogul a fost transmis live, pe pagina de Facebook a MARe/Muzeul de Artă Recentă.

Banii strânși din această acțiune vor fi folosiți pentru primul program pentru copiii hipoacuzici, intitulat: „Imagini Sonore. Proiect artistic de orientare în spațiu pentru copiii hipoacuzici”.

Departamentul educațional este unul dintre cele mai dinamice departamente ale MARe, având cea mai densă și mai constantă activitate. Atelierele duminicale de creație (pentru copii între 4 și 12 ani) și miniseria „MARe de Microfon. La microfon cu oameni mari”, care au adus în fața copiilor personalități din diferite domenii de activitate, cum ar fi avocatul Alina Dumitrașcu și gimnasta Andreea Răducan, vor fi completate, așadar, de acest program dedicat copiilor care au de înfruntat provocări speciale.

Felicitări doamnei Daciana Tișe, inițiator și coordonator al evenimentului. Așteptăm cu deosebit interes și următoarele acțiuni!