Printmasters este o companie cu capital olandez în plină dezvoltare, cu sediul în România, specializată în decorarea și tipărirea de produse industriale și promoționale. Printmasters este activă pe piața europeană din anul 2008 și oferă servicii de calitate excepțională și cu valoare adăugată nelimitată clienților din întreaga Europă.

În prezent are peste 250 de angajați calificați și dispune de peste 100 de mașini de tipărire moderne.

Printmasters este o fabrică de imprimare pentru cadouri și articole promoționale de înaltă calitate, concentrându-se pe o gamă largă de tehnici de imprimare pentru produse hard și soft. Având laborator și centru de testare propriu, poate aplica decorațiuni și printuri pe toate tipurile de suprafețe și produse.

Sediul central este situat în Cicârlău, în nordul României, aproape de granița cu Ungaria, poziționat strategic pentru a avea acces rapid și ușortoată Europa și în întreaga lume. Conexiunea unică cu platforma logistică alăturată face ca Printmasters să fie unul din furnizorii de top de pe piață, cu un spațiu de producție și depozitare de 11.000 mp și cu 18.000 de locuri pentru paleți.

Compania poate oferi o gamă largă de produse și metode de personalizare: de la gravură pe metal, tampografie pe vase pentru băut, imprimare digitală pe carduri RFID, broderie pe rucsacuri, gravură cu diamante pe sticlă etc.. Printmasters sprijină în primul rând vânzările Xindao, dar are, de asemenea, relații pe termen lung cu alți clienți din întreaga lume.

Ca parte a grupului Xindao N.V., Printmasters se perfecționează constant, pentru a se alinia la cele mai înalte standarde europene de mediu. O parte a ADN-ului este îmbunătățirea continuă a tuturor aspectelor afacerii, dar mai ales îmbunătățirea IMPACTULUI asupra mediului. Tehnicile de decorare includ serigrafie și transfer serigrafic, tehnici în care recuperează ecranele pentru reutilizare, cu un proces care consumă apă în amestec cu agenți chimici de recuperare. Acest proces de recuperare a ecranelor este considerat drept o necesitate în industrie. În cadrul acestui proces, se consumă peste 1,3 milioane de litri de apă pe an, toată fiind eliminată ca apă uzată de proces. Complexitatea chimică a apelor reziduale și a componentelor acestora face practic imposibilă (la costuri rezonabile) filtrarea apelor reziduale în conformitate cu NTPA 001.

În acest sens, au lansat proiectul „IMPACT Zero Apă”, care are ca scop reducerea procesului de tratare a apelor uzate prin introducerea unui nou concept: fără procedura de reutilizare a ecranelor, cu acceptarea pierderii financiare aferentă materialelor, îmbunătățirea condițiilor de lucru, reducerea impactului asupra mediului și punerea bazelor pentru programul IMPACT asupra mediului.

Acest efort le-a adus, de asemenea, o nominalizare pentru „Excelență în gestionarea consumului de apă” la Gala Green Report.

„Noi, Xindao & Printmasters, suntem 100% convinși că, în calitate de furnizor de cadouri pe piață, trebuie și putem face o schimbare. Producția, personalizarea și distribuția cadourilor finale să se facă în mod cât mai sustenabil.

De la „XD Eco”, „to Eco+” și acum colecția „Impact”, Xindao demonstrează că îmbunătățirea colecției noastre de produse sustenabile este un proces continuu. Considerăm că transparența și trasabilitatea materialelor reprezintă cea mai mare schimbare a regulilor jocului. Acolo unde venim cu fapte, nu doar vorbe.

Vom continua să evoluăm și să ne definim strategia sustenabilă și să lucrăm pentru a adăuga colecției noastre doar produse cu impact pozitiv asupra mediului, cu accent pe economisirea apei”, spune Jacques de Boer, director general Printmasters și membru al Consiliului de administrație Xindao.

 

Contact

Jacques de Boer

Managing Director Printmasters

Board Member Xindao

Jacques.deboer@printmasters.ro

www.printmasters.ro & www.xindao.com