Am discutat cu doi reprezentanți ai conducerii superioare de la CEO Clubs și Executive Clubs România și vă prezint câteva gânduri înțelepte pe care le-au împărtășit:

Virgil Stănescu, Executive Director CEO Clubs Romania / The Executive Club Executive Club

„CEO Clubs este locul în care ne place să spunem că redefinim importanța. Aici #weunderstandleaders nu este doar o etichetă, ci ceva la care lucrăm continuu.”

Virgil Stănescu este în prezent Director Executiv al CEO Clubs România și Președinte al Sports HUB. Timp de zece ani, a fost căpitanul echipei naționale a României și de cinci ani este numit cel mai bun jucător de baschet românesc.

Cu o carieră impresionantă, Virgil a jucat baschet la cel mai înalt nivel din Europa, cu apariții în Euroleague, Euro Cup și EuroChallenge. După cariera sportivă, a rămas în baschet preluând rolul de președinte al echipei Steaua CSM EximBank și a fost ales și vicepreședinte al Federației Române de Baschet.

Este absolvent al Universității din South Alabama, unde a fost inclus recent în Galeria Celebrităților din SUA. Virgil deține o diplomă de master în integrare economică europeană de la Universitatea de Arte și Științe „Gheorghe Cristea”, o diplomă de master în leadership și management de la Universitatea Northumbria (Marea Britanie) și o diplomă în coaching de la Școala Națională de Coaching „ANS”.

„Am descoperit CEO Clubs ca invitat în calitate de lector la unul dintre evenimente. Am găsit aici o comunitate de oameni de succes, lideri în companiile lor, care au înțeles că în unire stă puterea. Am început imediat să apreciez această cultură a înțelepciunii colective și am decis să mă alătur clubului. Eram membru de cinci ani înainte de a avansa în funcția de Director Executiv. Acești cinci ani au fost o perioadă de educație informală pentru mine. O cale rapidă spre experiența oamenilor. Nu orice oameni, ci oameni potriviți pentru asta.

CEO Clubs este locul în care ne place să spunem că redefinim importanța. Unii ar putea spune că sună pompos, dar aici schimbi idei, schimbi provocări specifice contextului unui lider, provocări pe care nu mulți le înțeleg în afara acestei poziții. Aici #weunderstandleaders nu este doar o etichetă, ci ceva la care lucrăm continuu, pentru a aduce valoare membrilor noștri. Pentru unii, aici este „timpul pentru mine”, pentru alții este un loc în care își întâlnesc prieteni, alții împărtășesc pasiuni, precum dragostea pentru artă, sport, motociclete sau navigație. Este locul în care zâmbești mult.

În acești zece ani de viață, am invitat oameni potriviți să ni se alăture. Femei și bărbați care nu consideră că le știu pe toate. Nu vor să vină aici pentru a demonstra ceva, pentru că toți au făcut deja acest lucru, ci pentru că vor să învețe și totodată să contribuie la îmbogățirea cunoștințelor altora, vin aici cei care doresc să obțină ceva de valoare, dar și să ofere valoare celorlalți, aici vin lideri.

Lumea mă întreba înainte care este profilul membrilor noștri. El sau ea este acel lider care rezonează cu cultura noastră. Acea persoană care «își poartă» succesul în fiecare zi, știind că este un joc infinit. Curiozitatea este un ingredient cheie. Deschidem întotdeauna ușa oamenilor care vorbesc din experiență, dar care încă experimentează”.

„Aducem laolaltă oameni excepționali, înțelegând poziția de lider și redefinind importanța lucrurilor și a socializării.”


Gabriela Gheorghe, Director of Executive Club Romania

„Ceea ce facem este să aducem lideri importanți la cea mai exclusivistă masă din oraș. Chiar dacă sunt oameni de succes, membrii Executive Club sunt oameni obișnuiți, abordabili și cu minte deschisă.”

Gabriela Gheorghe este în prezent directorul Executive Club România. Cu o experiență de 20 de ani în management, parcursul său profesional include diverse funcții de conducere în companii de distribuție IT de top. Din 2011 până în 2019 a fost CEO al ELKO România.

Gabriela este Business Coach și crede cu tărie în capacitatea oamenilor de auto-perfecționare.

Viziunea ei este aceea de a ajuta managerii în a deveni lideri autentici, astfel încât toți oamenii să se simtă apreciați și inspirați pentru a-și atinge obiectivele profesionale și personale.

În calitate de director al Executive Club, își propune să aducă o contribuție valoroasă la dezvoltarea comunității, având în același timp ocazia de a-și îndeplini misiunea.

„Executive Club este o organizație a liderilor dedicată creării unui mediu favorabil pentru directori din conducerea superioară și tineri antreprenori, pentru a le permite creșterea și dezvoltarea prin schimburi de experiență constructivă, participare, distracție și oportunități de afaceri.

Practic, ceea ce facem este să aducem lideri importanți la cea mai exclusivistă masă din oraș. Comunitatea este formată din directori de top care conduc diverse departamente din diverse domenii, dispuși să învețe și să se dezvolte, dornici să împărtășească din cunoștințele lor și să construiască relații de lungă durată.

Lumea crede că oamenii importanți sunt cei care lucrează în organizații foarte mari.

Pentru noi, un lider important înseamnă caracterul potrivit, nu bugetul pe care îl gestionează. Chiar dacă sunt oameni de succes, membrii Executive Club sunt oameni obișnuiți și abordabili, cu mintea deschisă, dispuși să-și împărtășească cunoștințele și experiențele, dar încă aflați ei înșiși într-un proces continuu de învățare.

Dar în primul rând sunt oameni extraordinari. Și la asta ne referim prin redefinirea importanței.

Prin diferite tipuri de întâlniri, asigurăm un mediu de calitate în care membrii noștri pot împărtăși cu omologi experiențe și provocări și, de asemenea, pot fi și consilieri de încredere unii față de alții. Acest lucru permite membrilor să abordeze problemele de afaceri dintr-o varietate de perspective

Promisiunea mărcii noastre este «Noi înțelegem liderii».

În calitate de directori de top, membrii noștri trebuie să facă față presiunilor multor părți interesate: conducerea superioară, membrii echipei, omologi și, nu în ultimul rând, propriile familii. Ei trebuie să gestioneze diverse responsabilități în același timp. Știm că nu este o sarcină ușoară. Deci, Clubul este un spațiu sigur în care pot fi ei înșiși, liberi de orice constrângeri, fără să trebuiască să joace niciun rol.

Și este misiunea noastră să cunoaștem particularitățile vieții lor de la nivelul C și făcând tot ce se poate pentru a lua o greutate de pe umerii lor. Fie oferindu-le «timp pentru mine» în cadrul întâlnirilor noastre, fie punându-i în legătură cu alți oameni minunați sau scoțându-i din zonele lor de confort.

Membrii noștri ajung să facă parte dintr-o rețea de calitate și foarte relevantă și dezvoltă contacte personale și afaceri noi prin prietenie. Filosofia Clubului nostru este că o rețea de calitate înseamnă construirea unor relații bazate pe încredere, «chimie» și valori comune.

Membrii noștri spun că această comunitate reprezintă o conexiune cu un creier de la care învață, se inspiră și își actualizează informațiile privind evoluția imprevizibilă a pieței și acum, mai mult ca niciodată, aceasta este masa la care doresc să stea cu prioritate”.

„Pe scurt, Executive Club este o comunitate în care fiecare membru contribuie la crearea unui mediu benefic pentru toată lumea, iar clubul servește drept arbore cerebral pentru membrii săi.”