Sărbătoarea zilei de 25 Martie reprezintă pentru grecii și filelenii de pretutindeni o dublă sărbătoare - ziua Bunei Vestiri şi comemorarea eroilor care s-au sacrificat pentru libertatea și independența Greciei.

Prin chemarea „LIBERTATE SAU MOARTE”, la data de 25 Martie 1821 s-a aprins flacăra revoluției elene ale cărei valori fundamentale stau la baza normelor lumii moderne.

Revoluția elenă din 1821, care a început din Principatele Române, împreună cu faptele eroice ale grecilor, dar și ale celor care le-au îmbrățișat idealurile, au rămas întipărite cu litere de aur în istoria universală.

Astăzi, după trecerea a 201 ani de la izbucnirea revoluției care a condus la constituirea națiunii elene, mesajul „DEMNITATE, LIBERTATE, PROSPERITATE” rămâne mai actual decât niciodată. 

Comunitatea elenă de afaceri din România susține orice inițiativă creativă care pune în evidență buna colaborare și prietenia între cele două popoare.

În acest context, de Ziua Națională a Greciei a avut loc la Palatul Parlamentului, sala C.A. Rosetti, un concert simfonic, eveniment organizat de Uniunea Elenă din România sub auspiciile Ambasadei Greciei la București. Concertul, cu o performanță deosebită a Filarmonicii din Ploiești, a fost dirijat de domnul Anastasios Symeonidis, dirijor grec de renume, în prezent director artistic la Orchestra Radio din Grecia.

În numele Camerei de Comerț Bilaterală Eleno-Române, Președintele acesteia, domnul Christodoulos Seferis, a urat La mulți ani grecilor și filelenilor de pretutindeni și a transmis cele mai bune gânduri celor care cred că drumul către renașterea națională se sprijină, mai ales, pe propriile puteri, inspirându-se din idealurile și tradițiile Greciei.

„LA MULȚI ANI STATULUI ELEN!”