Opinie

Optimism, temeri și speranță

30 iulie 2021
După ultimele sondaje de opinie realizate în lumea afacerilor, principalele îngrijorări ale conducătorilor de companii sunt pandemiile (52%), amenințările cibernetice (47%), reglementarea excesivă (42%), incertitudinea privind politicile publice (38%) și creșterea economică incertă (35%), arată un recent studiu PwC. Așadar, nu numai pandemia sperie. Economia reală se teme și de felul în care guvernele reacționează la criză (supra-reglementare, suprataxare). Teama multora este că modificările de politică fiscală cauzate de majorarea nivelului datoriei publice din timpul pandemiei ar putea determina o creștere în perioada post-pandemică a obligațiilor fiscale totale ale organizațiilor.

Care este utilitatea unui concediu sabatic?

30 iulie 2021
În lumea occidentală, tot mai mulți angajați dau semne de epuizare. Potrivit unui studiu american de anul trecut, aproximativ 75% dintre ei sunt îngrijorați de acest lucru. În acest context, nu e de mirare că oamenii se gândesc să iasă, să ia o pauză. Concediul sabatic este una dintre cele mai populare modalități de a face acest lucru. Un sabat este o perioadă de pauză de la locul de muncă, plătită sau nu, fără a pierde relațiile contractuale cu angajatorul. Într-un studiu englez recent, 15% dintre angajatori oferă deja această posibilitate personalului lor.

Digitalizarea – oportunități și provocări pentru antreprenori

30 iulie 2021
În ultimul an, piața de business din România a devenit tot mai preocupată de subiectul digitalizării. Pandemia a fost, din acest punct de vedere, o perioadă de reflecție pentru antreprenori, iar rezultatele se vor concretiza în viitorul apropiat. Dacă ar trebui să identificăm un aspect pozitiv al contextului pandemic, cred că acesta este accelerarea procesului de digitalizare.

Suntem mândri să vă invităm, pe tot parcursul anului, la expoziția în aer liber „Personalități ale Greciei care au jucat un rol important în istoria României din antichitate până în zilele noastre”, care are loc în prezent la Academia Română și la Ambasad

30 iulie 2021
Expoziția are ca motiv sărbătorirea celor 200 de ani de la începutul Revoluției din Grecia din 1821, la inițiativa Asociației Culturale a Grecilor din România „NOSTOS”, cu sprijinul Camerei de Comerț Bilaterale Eleno-Române și sub auspiciile Ambasadei Greciei în România.

Carta Albă a NRCC: Definirea „noii normalități” și foaia de parcurs pentru redresarea economică

16 iulie 2021
Potrivit unui sondaj realizat de Camera de Comerț a Regatului Țărilor de Jos în România (NRCC), una dintre cele mai active camere bilaterale din România, 70% dintre repondenți au indicat că au nevoie de sprijin pentru acțiunile de advocacy. Organizația, care susține și promovează comunitatea de afaceri olandezo-română de mai bine de 15 ani, a publicat recent o Cartă Albă cuprinzătoare, care rezumă domeniile prioritare și recomandările CCOR în sfera politicii pentru perioada următoare.

Riscuri, reglementări și criptomonede

28 iunie 2021
Criptomonedele sunt bani digitali creați din cod de programare. O criptomonedă nu este emisă de nicio bancă sau autoritate centrală și de aceasta este practic imună la orice manipulare guvernamentală sau orice interferență a vreunei autorități statale. De data asta însă, lipsa reglementării nu aduce investitorului libertăți absolute, cât mai ales riscuri semnificative.

O bilă albă pentru visuri mărețe

28 iunie 2021
Pandemia COVID nu a afectat doar afacerile din industria ospitalității și de evenimente, care sunt cele mai la îndemână și vizibile victime, cu un număr mare de persoane afectate direct. Mai puțin evidentă pentru oameni, penuria globală de cipuri semiconductoare a dus la probleme uriașe de producție pentru fabricile de automobile din întreaga lume, multe dintre acestea fiind nevoite să oprească producția pentru anumite perioade de timp, înregistrând pierderi mari.
Cursul valutar al leului
1 Leu
USD
4.1999
EUR
4.9473
GBP
5.7880
CHF
4.5309
18 septembrie 2021

Contact

Green Gate Offices

Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 22

Sector 5, 050883 București

E-mail: fake@fake.com

Telefon: +40 (0)21 407 49 14

Tine legatura

Urmăriți-ne pe social media și fiți la curent cu cele mai recente evenimente.

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru și nu ratați niciodată știrile interesante