Interviu

18 May 2022

Steven van Groningen este unul dintre cei mai admirați directori executivi din România, fiind considerat totodată una dintre cele mai active și implicate voci din mediul local de business și un promotor al practicilor de afaceri transparente, etice și sustenabile. Într-un interviu acordat publicației TheBizz Magazine, Steven van Groningen vorbește despre cele mai importante momente ale carierei sale în funcția de CEO al Raiffeisen Bank, pe care a condus-o în ultimele două decenii, despre evoluția economiei locale și perspectivele sistemului bancar, precum și despre planurile personale de viitor.

18 May 2022

Mă bucur să vorbesc despre acest subiect, mai ales pentru că rolul departamentelor de Corporate Affairs în companii evoluează semnificativ în ultimii ani. Ne desfășurăm activitatea într-un climat global din ce în ce mai complex și mai volatil.

19 Apr 2022

Green Deal (Pactul Ecologic European), cea mai complexă inițiativă climatică din lume, este considerat „momentul omului pe Lună pentru Europa”. Obiectivele programului sunt extrem de ambițioase: să devină primul continent neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2050, armonizarea economiei și a modului în care consumăm resursele cu nevoile planetei și să se asigure că nimeni nu este lăsat în urmă.

19 Apr 2022

Ați ajuns pentru prima dată în România în vara lui 1989, în calitate de atașat comercial al Guvernului Austriac, pe o perioadă de trei ani. Cât de mult a evoluat România în capitalism și care au fost motivele care v-au determinat să vă reîntoarceți și să vă stabiliți definitiv aici?

25 Mar 2022

Într-un context economic internațional dominat de țări asiatice, industria navală românească a reușit să rămână un pilon important în economie prin investiții private continue în tehnologii noi, resursă umană de specialitate și capacitate de producție îmbunătățită. Potențialul ridicat al acestei industrii în România a fost remarcat de investitori care au adus aici cunoștinte, viziune nouă și, nu în ultimul rând, capital pentru investiții. Am stat de vorbă de curând cu CEO-ul unei companii emblematice – DMT Marine Equipment, care produce în România echipamente de punte de cea mai înaltă calitate și care pot fi regăsite pe vase din toată lumea. Compania s-a înființat la Galați, în urmă cu exact 20 de ani, pornind de la o echipă mică, tânără și entuziastă, într-un birou de apartament, ajungând astăzi la 260 de angajați direcți și mulți alti subcontractori.

25 Mar 2022

CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații industriale și logistice moderne din România și lider la nivel european. Cum ați caracteriza anul 2021 din perspectiva dezvoltării business-ului la nivel local?

22 Feb 2022

Dragana Krstic este directorul general al Kvantum Sport, distribuitor oficial al Under Armour în Balcani, fiind responsabilă de România, Croația și Bulgaria. Cariera ei a fost „sculptată” de industria articolelor sportive, combinând atât canalele de retail, cât și cele de online, și acoperind întregul ciclu de business.

22 Feb 2022

Ați preluat conducerea operațiunilor Philip Morris România în ianuarie 2021. Cum v-ați adaptat și care au fost cele mai importante repere ale mandatului dvs. în primul an petrecut aici? Ce obiective prioritare se regăsesc în agenda dvs. în perioada următoare?

02 Dec 2021

Sotiris Chatzidakis, fondator al CEO Clubs Romania: „Rețeaua înseamnă valoare netă, sub toate formele”

26 Oct 2021

Grupul german Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a intrat pe piața românească în urmă cu 27 de ani, ajungând în prezent la un număr de peste 8.000 de angajați în cinci entităţi. Cu două fabrici, un centru de cercetare dezvoltare, birouri de vânzări, precum și un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri, toate cele patru sectoare de activitate ale grupului sunt reprezentate la nivel local. Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch SRL și reprezentantul Grupului Bosch în România și Bulgaria, vorbește, într-un interviu acordat TheBizz Magazine, despre cum a răspuns compania provocărilor generate de pandemie, evoluția business-ului și planurile viitoare de dezvoltare pe piața locală.

INSCRIERE EVENIMENT THEBIZZ