Interviu

28 Jul 2022

Îmbunătățim lumea folosind pasiunea noastră pentru matematică În lumea de astăzi, complexă și bazată pe date, este esențial să ne adaptăm continuu la mediul aflat într-o schimbare rapidă. Dar cum optimizezi deciziile de afaceri în circumstanțe mereu în schimbare? La ORTEC, sprijinim organizațiile în luarea unor decizii de afaceri mai bune prin valorificarea datelor și a matematicii aplicate.

28 Jul 2022

Ana Maria Doxan și-a început parcursul profesional la Nestlé încă din perioada studenției, acum 18 ani, într-un stagiu de internship în cadrul departamentului de Corporate Communications, la birourile din Elveția.

16 Jun 2022

La Mazars, ne ajutăm clienții să-și construiască și să-și dezvolte afacerile cu încredere, cu ajutorul unei game largi de servicii de audit și consultanță fiscală și financiară de înaltă calitate. În ultimii doi ani, întreaga lume s-a confruntat cu dificultăți fără precedent. De la schimbările climatice, crizele de sănătate în curs și insecuritatea alimentară până la abuzurile drepturilor omului și războaie, reziliența organizațiilor și a comunităților în care își desfășoară activitatea va continua să fie testată. La începutul acestui an, în piață, companiile au împărtășit un sentiment de încredere și rezistență, calități de care afacerile au nevoie astăzi mai mult ca oricând. Prin urmare, consider că acum este momentul potrivit pentru a reduce decalajul dintre intenție și reacție.

16 Jun 2022

După absolvirea studiilor de economist în 2006, Sebastian Metz a acumulat o vastă experiență internațională, dobândită în Franța, Algeria și Nepal. După ce a condus cu succes departamentul pentru IMM-uri, promovarea exporturilor și târguri comerciale al Camerei de Comerț și Industrie Germano-Algeriene (AHK Algeria), a plecat în Nepal, unde a obținut funcția de consultant GIZ/CIM pentru promovarea exporturilor și a IMM-urilor la Camera de Comerț și Industrie Germano-Nepaleză (NGCCI).

18 May 2022

Steven van Groningen este unul dintre cei mai admirați directori executivi din România, fiind considerat totodată una dintre cele mai active și implicate voci din mediul local de business și un promotor al practicilor de afaceri transparente, etice și sustenabile. Într-un interviu acordat publicației TheBizz Magazine, Steven van Groningen vorbește despre cele mai importante momente ale carierei sale în funcția de CEO al Raiffeisen Bank, pe care a condus-o în ultimele două decenii, despre evoluția economiei locale și perspectivele sistemului bancar, precum și despre planurile personale de viitor.

18 May 2022

Mă bucur să vorbesc despre acest subiect, mai ales pentru că rolul departamentelor de Corporate Affairs în companii evoluează semnificativ în ultimii ani. Ne desfășurăm activitatea într-un climat global din ce în ce mai complex și mai volatil.

19 Apr 2022

Green Deal (Pactul Ecologic European), cea mai complexă inițiativă climatică din lume, este considerat „momentul omului pe Lună pentru Europa”. Obiectivele programului sunt extrem de ambițioase: să devină primul continent neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2050, armonizarea economiei și a modului în care consumăm resursele cu nevoile planetei și să se asigure că nimeni nu este lăsat în urmă.

19 Apr 2022

Ați ajuns pentru prima dată în România în vara lui 1989, în calitate de atașat comercial al Guvernului Austriac, pe o perioadă de trei ani. Cât de mult a evoluat România în capitalism și care au fost motivele care v-au determinat să vă reîntoarceți și să vă stabiliți definitiv aici?

25 Mar 2022

Într-un context economic internațional dominat de țări asiatice, industria navală românească a reușit să rămână un pilon important în economie prin investiții private continue în tehnologii noi, resursă umană de specialitate și capacitate de producție îmbunătățită. Potențialul ridicat al acestei industrii în România a fost remarcat de investitori care au adus aici cunoștinte, viziune nouă și, nu în ultimul rând, capital pentru investiții. Am stat de vorbă de curând cu CEO-ul unei companii emblematice – DMT Marine Equipment, care produce în România echipamente de punte de cea mai înaltă calitate și care pot fi regăsite pe vase din toată lumea. Compania s-a înființat la Galați, în urmă cu exact 20 de ani, pornind de la o echipă mică, tânără și entuziastă, într-un birou de apartament, ajungând astăzi la 260 de angajați direcți și mulți alti subcontractori.

25 Mar 2022

CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații industriale și logistice moderne din România și lider la nivel european. Cum ați caracteriza anul 2021 din perspectiva dezvoltării business-ului la nivel local?

INSCRIERE EVENIMENT THEBIZZ