Analiza

UE 2026: mai verde și mai digitală

30 iulie 2021
Europa s-a pus în mișcare. Dacă niciun nou val de COVID nu va lovi lumea în această toamnă (deși există un anumit risc ca așa ceva să se întâmple, în condițiile în care toată lumea călătorește din nou, iar varianta Delta extrem de contagioasă a SARS COV 2 face ravagii), în a doua parte a acestui an o febră a investițiilor și reformelor fără precedent va pune stăpânire pe Uniunea Europeană și va aduce schimbări structurale profunde într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Vânătoarea de trofee

30 iulie 2021
Din perspectiva de jurnalist auto m-am întâlnit de multe ori cu întrebarea: Care este cel mai scump automobil? Așa că... să răspund la această întrebare.

Efervescență la Bursa de Valori București în prima jumătate de an: 12 noi emitenți de acțiuni la cota bursei și 16 emisiuni de obligațiuni

30 iulie 2021
Piața de capital devine din ce în ce mai atractivă pentru afacerile antreprenoriale românești, care apelează la bursă pentru dezvoltare. Prima jumătate de an a adus la cota bursei 12 emisiuni de acțiuni. Tot în prima jumătate a acestui an, 16 noi instrumente financiare au fost listate pe segmentul de venit fix. În primele șase luni, au fost listate la BVB emisiuni de acțiuni și obligațiuni în valoare totală de peste 700 milioane euro.

Accelerarea schimbării

28 iunie 2021
Judecând după cifrele raportate de Banca Națională a României (BNR), sectorul bancar a reușit să se ferească din calea glonțului pe timpul pandemiei COVID de anul trecut.

Eroii noștri vs. eroii copiilor noștri

28 iunie 2021
Aventura, nevoia interioară de ne provoca pe noi ca specie, foamea latentă de a descoperi generată de curiozitate... au condus specia umană la descoperirea Lumii Noi, și într-un fel, au pecetluit destinul, felul de a fi... în mod particular, al Statelor Unite ale Americii.

Companiile românești listate la Bursa de Valori București ajung la valori record

08 iunie 2021
Companiile românești listate la Bursa de Valori București (BVB) au devenit din ce în ce mai valoroase pe măsură ce investitorii și-au păstrat încrederea în perspectivele privind evoluția mediului economic local. Valoarea de piață a companiilor locale listate pe piața principală a BVB a depășit nivelul atins înainte de declanșarea pandemiei de coronavirus.

Țapi ispășitori în pandemie

29 aprilie 2021
Pandemia COVID-19 a pus practic stop vieții publice. Consemnați în casă pentru perioade lungi de timp, am încetat să mai ieșim, limitându-ne la discuții pe Zoom sau pe platforme similare. Afacerile care se bazează pe prezența fizică a clienților au fost puternic afectate, dar unul dintre sectoare a fost lovit în mod special. Unora le place să meargă să vadă un film sau o piesă de teatru din când în când. Alții preferă evenimentele sportive. Altora le plac muzeele. Alții merg la concerte. Dar aproape toți suntem, cel puțin în anumite ocazii, clienți în restaurante. Nici măcar nu trebuie să ne placă - gândiți-vă la cinele plictisitoare.

VGP îşi consolidează poziţia pe piaţa românească prin lansarea a două noi parcuri, în Brașov și București

29 aprilie 2021
VGP, furnizorul paneuropean de spații imobiliare logistice și semi-industriale de înaltă calitate, îşi consolidează poziţia pe piaţa românească, prin dezvoltarea de noi locaţii în Bucureşti şi Brașov. La nivel european, dezvoltatorul belgian a încheiat anul pandemiei cu un profit net record, de 370,9 milioane de euro, şi cu nu mai puţin de 33 de proiecte aflate în construcţie, din care două de anvergură în ţara noastră.

Provocarea numită Stellantis

29 aprilie 2021
Stellantis, un grup apărut în urma fuzionării FCA – Fiat Chrysler Automobiles și a Grupului PSA. În favoarea acestei fuzionări au votat peste 99% din acționari, iar din ianuarie 2021 Stellantis a devenit realitate.

Piața de capital din România crește cu 18% în 12 luni. Aproape un sfert din această creștere, realizată în primele două luni ale acestui an

29 aprilie 2021
Piața de capital din România a adus creșteri semnificative pentru investitorii prezenți la Bursa de Valori București (BVB). Într-un context dominat de pandemia de coronavirus, ultimele 12 luni au adus o creștere de 17,7% la nivelul indicelui BET-TR, care include și dividendele. Astfel, în ultima ședință de tranzacționare din februarie 2020 BET-TR se afla la un nivel de 14.599 de puncte, pentru ca la finalul lunii trecute să ajungă la 17.179 puncte.
Cursul valutar al leului
1 Leu
USD
4.1999
EUR
4.9473
GBP
5.7880
CHF
4.5309
18 septembrie 2021

Contact

Green Gate Offices

Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 22

Sector 5, 050883 București

E-mail: fake@fake.com

Telefon: +40 (0)21 407 49 14

Tine legatura

Urmăriți-ne pe social media și fiți la curent cu cele mai recente evenimente.

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru și nu ratați niciodată știrile interesante