Analiza

Companiile românești listate la Bursa de Valori București ajung la valori record

08 iunie 2021
Companiile românești listate la Bursa de Valori București (BVB) au devenit din ce în ce mai valoroase pe măsură ce investitorii și-au păstrat încrederea în perspectivele privind evoluția mediului economic local. Valoarea de piață a companiilor locale listate pe piața principală a BVB a depășit nivelul atins înainte de declanșarea pandemiei de coronavirus.

Țapi ispășitori în pandemie

29 aprilie 2021
Pandemia COVID-19 a pus practic stop vieții publice. Consemnați în casă pentru perioade lungi de timp, am încetat să mai ieșim, limitându-ne la discuții pe Zoom sau pe platforme similare. Afacerile care se bazează pe prezența fizică a clienților au fost puternic afectate, dar unul dintre sectoare a fost lovit în mod special. Unora le place să meargă să vadă un film sau o piesă de teatru din când în când. Alții preferă evenimentele sportive. Altora le plac muzeele. Alții merg la concerte. Dar aproape toți suntem, cel puțin în anumite ocazii, clienți în restaurante. Nici măcar nu trebuie să ne placă - gândiți-vă la cinele plictisitoare.

VGP îşi consolidează poziţia pe piaţa românească prin lansarea a două noi parcuri, în Brașov și București

29 aprilie 2021
VGP, furnizorul paneuropean de spații imobiliare logistice și semi-industriale de înaltă calitate, îşi consolidează poziţia pe piaţa românească, prin dezvoltarea de noi locaţii în Bucureşti şi Brașov. La nivel european, dezvoltatorul belgian a încheiat anul pandemiei cu un profit net record, de 370,9 milioane de euro, şi cu nu mai puţin de 33 de proiecte aflate în construcţie, din care două de anvergură în ţara noastră.

Provocarea numită Stellantis

29 aprilie 2021
Stellantis, un grup apărut în urma fuzionării FCA – Fiat Chrysler Automobiles și a Grupului PSA. În favoarea acestei fuzionări au votat peste 99% din acționari, iar din ianuarie 2021 Stellantis a devenit realitate.

Piața de capital din România crește cu 18% în 12 luni. Aproape un sfert din această creștere, realizată în primele două luni ale acestui an

29 aprilie 2021
Piața de capital din România a adus creșteri semnificative pentru investitorii prezenți la Bursa de Valori București (BVB). Într-un context dominat de pandemia de coronavirus, ultimele 12 luni au adus o creștere de 17,7% la nivelul indicelui BET-TR, care include și dividendele. Astfel, în ultima ședință de tranzacționare din februarie 2020 BET-TR se afla la un nivel de 14.599 de puncte, pentru ca la finalul lunii trecute să ajungă la 17.179 puncte.

Ce risipă!

24 martie 2021
Dacă există un anume domeniu de politici publice în România care să necesită acțiuni urgente, atunci acesta este de departe mediul. Pe toate fronturile lui, România rămâne cu mult în urmă față de alte țări, fiind vizată de-a lungul anilor de numeroase proceduri de infringement din partea Uniunii Europene.

Renaulution

24 martie 2021
Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, Luca de Meo... s-au întâmplat multe în curtea celui de al treilea producător de automobile, la nivel mondial. Și ca furtuna să fie perfectă, a venit și pandemia.

Apropo de impozite

22 februarie 2021
Modul în care națiunile își cheltuiesc banii spune multe despre societatea respectivă. România își îmbunătățește sistemele de armament, în timp ce investește mai puțin în educație și sănătate publică.

Dor de ducă

22 februarie 2021
Până de curând, am reușit pe această planetă, în mare, grație talentului de a ne adapta. Cam de aproximativ 100 de ani încercăm să adaptăm planeta cât mai mult nevoilor noastre. Dacă este un drum spre succes... rămâne de văzut.
Cursul valutar al leului
1 Leu
USD
4.1340
EUR
4.9250
GBP
5.7441
CHF
4.4992
22 iunie 2021

Contact

Green Gate Offices

Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 22

Sector 5, 050883 București

E-mail: fake@fake.com

Telefon: +40 (0)21 407 49 14

Tine legatura

Urmăriți-ne pe social media și fiți la curent cu cele mai recente evenimente.

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru și nu ratați niciodată știrile interesante