Analiza

23 Aug 2022

Consiliul Uniunii Europene precizează în portalul său online faptul că, începând cu a doua jumătate a anului 2021, s-a înregistrat un salt brusc al prețurilor energiei în UE și în întreaga lume. Într-o anumită măsură, acest lucru era de așteptat în contextul redresării economice post-COVID-19 și al relaxării restricțiilor de călătorie, însă prețurile energiei au crescut mai mult decât se anticipase.

28 Jul 2022

În data de 21 iunie 2022, ADVANTAGE AUSTRIA România și AMBASADA AUSTRIEI în România, în cooperare cu AER – Asociația Română de Ecoturism, au organizat conferința „Viitorul ecoturismului | România 2022” în Zăbala, județul Covasna. Evenimentul face parte din programul global de susținere a afacerilor ReFocus Austria, o componentă cheie a planului de revenire economică al guvernului federal austriac în timpul și după pandemia de Covid-19.

28 Jul 2022

Volatilitatea din piețele de capital internaționale s-a manifestat și în România, pe măsură ce investitorii au reanalizat riscurile generate de actualul context.

28 Jul 2022

S-a întâmplat, s-a stabilit un nou record pentru suma plătită pentru achiziționarea unui automobil. Un Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé a fost adjudecat în cadrul unei licitații pentru suma de 135 milioane de euro.

28 Jul 2022

Avenit vara și, odată cu ea, un haos total în sectorul turismului și în afacerile conexe, cum ar fi transportul și HORECA.

16 Jun 2022

Turismul în Austria este o poveste unică de succes. De zeci de ani, politica, companiile și cultura au colaborat pentru a se asigura că oaspeții din întreaga lume se simt aici ca acasă. Ospitalitatea și gândirea inovatoare fac din Austria un model pentru turism, de urmat la nivel mondial

16 Jun 2022

Piețele de capital internaționale traversează o periodă caracterizată de volatilitate semnificativă, iar piața de capital din România s-a aliniat acestui trend. Ratele în creștere ale dobânzilor, tensiunile geopolitice și inflația persistentă sunt câțiva dintre factorii care generează aceste fluctuații. Accentuarea volatilității s-a tradus prin creșteri semnificative în ceea ce privește lichiditatea pe Bursa de Valori București (BVB). Valoarea de tranzacționare pentru toate tipurile de instrumente financiare a crescut cu 67% în primele 4 luni față de aceeași perioadă a anului trecut și a ajuns la 9,15 miliarde lei (1,85 miliarde euro). În ton cu mișcările din piețele internaționale, majoritatea indicelor BVB au încheiat primele patru luni în teritoriu negativ. O evoluție pozitivă a fost înregistrată de indicele BET-NG, care reflectă evoluția companiilor listate pe piața reglementată a BVB care au domeniul principal de activitate energia și utilitățile aferente. BET-NG a înregistrat în aprilie o creștere de 5%, având astfel cel mai mare ritm de creștere comparativ cu toți ceilalți indici BVB.

16 Jun 2022

Se spune că rolul presei este de a prezenta fapte, cât mai imparțial posibil, pentru a permite celui care primește informația să-și construiască o opinie neinfluențată de gazetar. Apoi, aud total întâmplător, că cineva care și-a achiziționat un model se raporta la el ca la unul de lux, pentru că așa i-a fost vândut. Ceea ce urmează este un fel de concluzie a celor două enunțuri de mai sus.

16 Jun 2022

Pentru o lungă perioadă de timp, Uniunea Europeană era privită ca o entitate ciudată, cam ca opusul unei mari puteri, în sensul că dispunea de o mare putere soft, dar nu și de o putere hard pentru a o susține. Banii curgeau într-adevăr de la Bruxelles, dar când venea vorba de lucruri precum chestiuni militare, NATO era vioara întâi. Și în timp ce toată lumea iubea beneficiile pieței unice libere, aplicarea legii și sistemul judiciar erau domenii pe care statele membre preferau să le păstreze pentru sine. Din păcate, infractorii nu cunosc astfel de scrupule, umblând liber pe continent.

24 May 2022

Piața spot a bursei OPCOM a înregistrat o scădere cu 36,5% în luna aprilie faţă de martie, potrivit rapoartelor lunare publicate de către aceștia, însă valoarea totală a tranzacţiilor în aprilie 2022 a fost de 1,781 miliarde de lei, în creştere cu 132% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. În consecință, preţul mediu pentru energie electrică în aprilie a fost 861 lei pe MWh, faţă de 1.356 lei pe MWh în martie. Însă, în comparație cu aprilie 2021, cotația este mai mare cu 178%.

INSCRIERE EVENIMENT THEBIZZ