Analiza

24 May 2022

Piața spot a bursei OPCOM a înregistrat o scădere cu 36,5% în luna aprilie faţă de martie, potrivit rapoartelor lunare publicate de către aceștia, însă valoarea totală a tranzacţiilor în aprilie 2022 a fost de 1,781 miliarde de lei, în creştere cu 132% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. În consecință, preţul mediu pentru energie electrică în aprilie a fost 861 lei pe MWh, faţă de 1.356 lei pe MWh în martie. Însă, în comparație cu aprilie 2021, cotația este mai mare cu 178%.

18 May 2022

Am tot auzit pronunțat cuvântul „sustenabilitate” în ultima vreme. Cu toată eleganța de care pot da dovadă, o bună parte din cei care folosesc acest cuvânt îmi lasă impresia că o fac doar pentru a se auzi ei pe ei, sau pentru că are o muzicalitate aparte.

24 May 2022

Există și vor exista multe victime ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei, dar cea mai mare ar putea fi Acordul Cuprinzător privind investițiile dintre Uniunea Europeană și China

18 May 2022

Viena este unul dintre cele mai de succes orașe din lume, dacă ar fi să ne raportăm la calitatea vieții, la infrastructura municipală și la inovarea socială - conform unui raport al European Investmentbank. Iar Viena este în continuă dezvoltare! Într-un viitor nu foarte îndepărtat, numai în zona metropolitană a Vienei vor locui aproximativ trei milioane de oameni. Crește astfel necesitatea găsirii locurilor de muncă, a spațiilor de locuit, a energiei și a infrastructurii moderne. Dar pe lângă globalizare și transformare digitală, criza climatică și resursele naturale din ce în ce mai limitate reprezintă adevărate provocări pentru orașele secolului 21. Aceste provocări au o influență decisivă asupra modului cum va arăta în viitor viața orașului: orașele provoacă în prezent 75% din emisiile globale de CO2!

19 Apr 2022

Relațiile economice dintre România și Austria reprezintă o poveste de succes impresionantă, întreruptă pentru scurt timp în timpul pandemiei din 2020. În 2021, volumul comerțului bilateral de 5,1 miliarde EUR depășise pentru prima dată „borna” de cinci miliarde de euro – cu 27,2 % peste recordul anterior stabilit în 2019.

19 Apr 2022

Piața de capital din România s-a remarcat printr-o reziliență deosebită în fața incertitudinilor și a adus beneficii potențiale semnificative pentru investitorii care au ales să-și plaseze economiile în instrumentele financiare listate la Bursa de Valori București.

19 Apr 2022

Așadar, se întâmplă. Sub spectrul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, Europa începe să gândească ceea ce era de negândit până acum și să se desprindă de importurile de petrol și gaze care finanțau și încă finanțează mașinăria rusă de război. La sfârșitul lunii martie, președintele SUA, Joe Biden, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au anunțat un grup operativ comun care să se ocupe de reducerea dependenței Europei de combustibilii fosili din Rusia și de consolidarea securității energetice europene. SUA vor colabora cu partenerii internaționali și vor depune eforturi pentru a asigura volume suplimentare de gaz natural lichefiat (GNL) pentru piața UE de cel puțin 15 miliarde de metri cubi în 2022, a anunțat Casa Albă.

25 Mar 2022

Tehnologia medicală și științele vieții sunt printre cele mai importante sectoare economice ale secolului XXI. Evoluțiile demografice, progresul medicinei și provocarea de a integra continuu inovații stimulează cererea de noi soluții în sectoarele sănătății și tehnologiei medicale. Mai ales că digitalizarea joacă un rol important de câțiva ani.

25 Mar 2022

Volatilitatea din piețele internaționale a cuprins în ianuarie și piața de capital din România, iar activitatea investițională s-a intensificat pe fondul accentuării incertitudinilor externe. Printre factorii care au influențat decisiv piețele de capital în ianuarie se numără reașezarea unor strategii investiționale după un an 2021 record, ceea ce s-a tradus prin recalibrarea unor poziții deținute anterior de investitori, escaladarea evenimentelor privind situația tensionată din Ucraina, precum și reanalizarea așteptărilor investitorilor în ceea ce privește o rată crescută a inflației și anticiparea direcției băncilor centrale de a crește dobânda de referință.

25 Mar 2022

Cursurile de conducere defensivă fac parte din realitatea altor țări de mai bine de 50 de ani. Noi, românii, le vom descoperi sub o formă instituționalizată din acest an.

INSCRIERE EVENIMENT THEBIZZ