Analiza

30 Jan 2023

Fie că este vorba de domeniul apei, al energiei solare și eoliene sau de sectoare relativ noi, cum ar fi e-mobility sau „răcirea cu energie solară”, energia sustenabilă obținută din surse regenerabile a devenit de o importanță enormă în Austria în ultimii ani, chiar decenii. Companiile austriece au acumulat un know-how deosebit în aceste sectoare și sunt adesea lideri de piață pe segmentul lor.

30 Jan 2023

Companiile germane din România declară că situația lor economică este bună sau satisfăcătoare, deși cele mai multe dintre ele văd înrăutățindu-se contextul internațional în următoarele 12 luni, potrivit sondajului realizat în luna octombrie 2022 de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România).

30 Jan 2023

Ați investi într-o afacere care nu este sustenabilă? Întrebarea poate părea absurdă la prima vedere – cu siguranță, în prezent, toate afacerile ar trebui să fie sustenabile, nu-i așa? Oricât de surprinzător ar părea, răspunsul este „nu neapărat” sau, cel puțin, „nu neapărat în toate privințele”.

30 Jan 2023

Putem spune, fără vreo ezitare, că Uniunea Europeană se află în avangarda luptei cu poluarea. Eforturile de a reduce emisiile vizează, în mod evident, și cel mai mare poluator la nivel urban – automobilul. Dacă anul 2035, momentul în care la nivel european vom mai putea achiziționa doar automobile electrice, nu este sinonim cu ziua de mâine, ce se mai întâmplă până atunci?

30 Jan 2023

De aproape trei ani trăim cu sufletul la gură și cu ochii pe orizonturile care par din ce în ce mai întunecate. Pandemia COVID-19 ne aruncase într-o mare de incertitudine și în criză economică. Dar războiul care continuă în Ucraina provoacă semnificative perturbări economice la nivel global, alimentând o inflație care se păstrează la cote foarte amenințătoare. Iar teama de război nu ne-a părăsit.

30 Jan 2023

Oafacere poate să prospere chiar și în ani marcați de provocări și instabilitate? Răspunsul este da! Proprietar, manager și dezvoltator de logistică de înaltă calitate și imobiliare semi-industriale, compania VGP și-a continuat traiectoria ascendentă în 2022, an pe care îl încheie cu performanțe peste așteptări. O parte a succesului poate fi atribuită cu siguranță faptului că VGP este un model de afacere de familie dezvoltat pe principii solide, care s-a extins treptat până la amprenta actuală, ajungând astăzi să fie prezentă în 19 țări europene, inclusiv în România, țară cu un loc important în cadrul grupului.

30 Jan 2023

În majoritatea cazurilor, să recunoaștem, oamenilor nu prea le plac schimbările. Ei vor să facă lucrurile în continuare așa cum le făceau înainte. Dar, dacă aplici presiunea adecvată, vor fi constrânși să încerce alte metode. Acesta este motivul pentru care crizele acționează întotdeauna ca agenți foarte eficienți ai schimbării.

18 Oct 2022

Potrivit Băncii Naționale a României, investițiile companiilor austriece în România se ridică la valoarea de 10,15 miliarde de euro, reprezentând 11,2% din totalul investițiilor străine directe în România. Investitorii austrieci creează peste 100.000 de locuri de muncă directe în aproximativ 1.500 de companii active și reprezintă o forță motrice pentru dezvoltarea și progresul economic din România.

18 Oct 2022

Volatilitatea care a cuprins piețele de capital internaționale la începutul anului a continuat să-și facă simțită prezența pe parcursul întregului semestru, la finalul căruia cei mai mulți indici bursieri erau în teritoriu negativ. Anxietatea investitorilor internaționali a fost accentuată în februarie și a atins noi cote odată cu declanșarea conflictului armat dintre Rusia și Ucraina. La finalul lunii februarie, piața de capital din România înregistra o scădere de 3,61% în cazul BET și BET-TR, indice care include și dividendele. Această depreciere a fost în rând cu evoluția indicilor din piețele mature: -3,14% pentru indicele american S&P500 și -3,36% pentru indicele european STOXX600. Ulterior, până la finalul primului semestru, piața de capital din România s-a decuplat de la această evoluție descendentă. La finalul lunii iunie, piața de capital din România a revenit pe un plus de 0,8%, prin prima indicelui BET-TR, și a recuperat astfel integral scăderile cauzate de războiul din Ucraina. Prin comparație, variantele total return ale indicelui american S&P500 sau al celui european STOXX600 au înregistrat scăderi de 20%, respectiv de 14,6%, la finalul primelor 6 luni. Indicii internaționali de tip total return FTSE Emerging Markets sau MSCI Frontier Markets – indici în care este inclusă și România – s-au aflat în teritoriu negativ cu -14,8%, respectiv -20,5%.

18 Oct 2022

Acum câteva luni am luat la bani mărunți ceea ce înțelege BMW Group prin sustenabilitate. Astăzi cei de la Group Renault ne-au atras atenția cu direcții noi de afaceri găzduite sub aceeași umbrelă a sustenabilității.

INSCRIERE EVENIMENT THEBIZZ