Analiza

Întunericul de la capătul tunelului

26 octombrie 2021
Lumea își revine încet din criza economică declanșată de pandemia COVID-19. Însă, după un start spectaculos, creșterea este afectată de inflație și de blocajele din lanțul de aprovizionare.

„Fit for 55”: mai curând nepregătiți!

26 octombrie 2021
„Pregătiți pentru 55” (“Fit for fifty-five”) este ambițiosul titlu sub care Uniunea Europeană proclamă „înverzirea” continentului în următoarele trei decade. Iar „înverzirea înseamnă lichidarea unităților de producție de energie care folosesc ca materii prime hidrocarburi și care, implicit, aruncă în atmosferă cantități uriașe de dioxid de carbon (CO2). Zero-emisii nete este un obiectiv concret al Uniunii Europene și în consecință ajunge să fie un obiectiv obligatoriu pentru fiecare stat membru.

Minunata lume nouă a muncii

05 octombrie 2021
Se spune despre criza COVID, care e încă foarte prezentă, că are și un avantaj. Imaginați-vă un tânăr sau o tânără pe un scaun confortabil la un bar de plajă, cu o privire relaxată care mătură apele turcoaz ale oceanului, pentru a se odihni în cele din urmă pe coline senine și verzi. O băutură rece este așezată chiar lângă un laptop pe care se vede un grafic circular. Bineînțeles, sunt posibile și mici variații ale acestei priveliști idilice, cu cafele în loc de băuturi, tablete în loc de laptopuri și alte grafice.

Vânătoare de aer curat

05 octombrie 2021
Nu știu alții cum sunt, dar noi, aici, pe plaiuri europene, am ajuns la concluzia că vrem aer curat, cât mai curat. În speranța că se vor face simțite ecouri de la Bruxelles și pe meleagurile noastre, să vedem ce ne rezervă viitorul.

UE 2026: mai verde și mai digitală

30 iulie 2021
Europa s-a pus în mișcare. Dacă niciun nou val de COVID nu va lovi lumea în această toamnă (deși există un anumit risc ca așa ceva să se întâmple, în condițiile în care toată lumea călătorește din nou, iar varianta Delta extrem de contagioasă a SARS COV 2 face ravagii), în a doua parte a acestui an o febră a investițiilor și reformelor fără precedent va pune stăpânire pe Uniunea Europeană și va aduce schimbări structurale profunde într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Vânătoarea de trofee

30 iulie 2021
Din perspectiva de jurnalist auto m-am întâlnit de multe ori cu întrebarea: Care este cel mai scump automobil? Așa că... să răspund la această întrebare.

Efervescență la Bursa de Valori București în prima jumătate de an: 12 noi emitenți de acțiuni la cota bursei și 16 emisiuni de obligațiuni

30 iulie 2021
Piața de capital devine din ce în ce mai atractivă pentru afacerile antreprenoriale românești, care apelează la bursă pentru dezvoltare. Prima jumătate de an a adus la cota bursei 12 emisiuni de acțiuni. Tot în prima jumătate a acestui an, 16 noi instrumente financiare au fost listate pe segmentul de venit fix. În primele șase luni, au fost listate la BVB emisiuni de acțiuni și obligațiuni în valoare totală de peste 700 milioane euro.

Accelerarea schimbării

28 iunie 2021
Judecând după cifrele raportate de Banca Națională a României (BNR), sectorul bancar a reușit să se ferească din calea glonțului pe timpul pandemiei COVID de anul trecut.
Cursul valutar al leului
1 Leu
USD
4.3869
EUR
4.9491
GBP
5.8407
CHF
4.7398
27 noiembrie 2021

Contact

Green Gate Offices

Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 22

Sector 5, 050883 București

E-mail: fake@fake.com

Telefon: +40 (0)21 407 49 14

Tine legatura

Urmăriți-ne pe social media și fiți la curent cu cele mai recente evenimente.

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru și nu ratați niciodată știrile interesante