SVN Residentialist, divizia SVN Romania care își desfășoară activitatea pe piața rezidențială secundară, adică revânzarea de proprietăți indiferent de anul de finalizare, a început procesul de extindere națională prin care vizează acoperirea teritorială prin deschiderea de birouri locale. Astfel, compania a încheiat un parteneriat cu acționarii a două foste birouri RE/MAX și a deschis concomitent și două noi birouri adiționale.

Fostele birouri RE/MAX au funcționat până la începutul lui 2023 sub numele de Magnum, pe bulevardul Decebal din București și în Constanța, fiind administrate ulterior independent. Acestea s-au alăturat SVN Residentialist printr-un sistem de parteneriat, fiind coordonate de Cristian Vintilă din poziția de managing partner al biroului din Decebal și de Costin Rusu din poziția de managing partner al biroului din Constanța.

Concomitent, SVN Residentialist a inaugurat alte două noi birouri, amplasate în zona Floreasca, al cărui managing partner va fi Raluca Dobrișan, și în localitatea Corbeanca din nordul Capitalei.

„Segmentul rezidențial secundar înregistrează în acest moment rezultate mai pozitive și considerăm că există un potențial semnificativ de dezvoltare, beneficiind deja și de un know how unic dobândit prin activitatea noastră. Am ajuns astfel la patru birouri în București și unul în Constanța și dorim să deschidem anual câteva noi birouri pentru a ajunge la o acoperire teritorială cât mai bună”, a declarat Alexandru Pricop, managing partner SVN Residentialist.

Piața secundară continuă sa atragă cele mai multe tranzacții cu locuințe din România, ținând cont că livrările de locuințe din marile orașe dintr-un an reprezintă sub o treime din totalul tranzacțiilor încheiate în respectivele zone, iar gradul de absorbție al noilor locuințe nu depășește 80% pe durata construcției.

„După ce ne-am dezvoltat și consolidat poziția de cea mai activă companie mare de consultanță imobiliară pe piața rezidențială, cu un portofoliu exclusiv de peste 15 proiecte și tranzacții anuale de peste 120 de milioane de euro, dorim să ne extindem puternic și pe segmentul secundar al pieței rezidențiale. Astfel, vom continua să identificăm noi oportunități, indiferent că vorbim de noi birouri regionale în principalele orașe din România sau noi puncte de lucru în București”, a declarat Andrei Sârbu, CEO SVN Romania.

SVN Romania a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de aproximativ 8,2 milioane de euro, în creștere cu 6,3% față de anul anterior. Compania își desfășoară activitatea pe toate segmentele pieței imobiliare, de la închirierea de spații de birouri, comerciale și logistice, la piața rezidențială, property management, servicii financiare sau research și evaluări.

La nivel mondial, SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt țări și regiuni, în care activează peste 1.600 de  consultanți imobiliari și personal administrativ.