Compania de inginerie software Spyrosoft Solutions din Polonia a deschis la începutul acestei luni un birou în Timișoara, în proiectul Vox Technology Park, unde a închiriat 400 de metri pătrați de birouri.

Spyrosoft este specializată în sectorul automotive, dezvoltând si implementând programe software la comandă și oferind suport și consultanță în domeniul sistemelor software destinate industriei auto. Compania a decis recent să își extindă activitatea pe segmentul sistemelor de asistență software a condusului, biroul din România urmând să se concentreze pe această linie nouă de activitate.

„Am decis să abordăm noi provocări în domeniul funcțiilor ADAS (Advanced Driver Assistance Systems / sisteme avansate de asistență în timpul condusului) și am ales Timișoara deoarece este unul dintre cele mai recunoscute hub-uri auto din Europa. Timișoara asigură de mai mulți ani accesul la un bazin foarte mare de ingineri talentați în proiectarea de soluții software auto, ceea ce reprezintă o mare oportunitate pentru noi. Scopul nostru este să dezvoltăm aici un centru de cercetare și dezvoltare de dimensiuni mari, axat pe dezvoltarea de software pentru clienții noștri din industria automotive”, a declarat Witold Leder, CEO Spyrosoft Solutions.

Compania intenționează să angajeze peste 100 de specialiști, care se vor alătura echipei actuale din Timișoara. Spyrosoft Solutions are birouri în Polonia, Croația, Germania și SUA.

„Încă din fazele de proiectare ne-am dorit ca Vox Technology Park să nu reprezinte doar o clădire de birouri ci un ecosistem de companii specializate în sectoarele de IT, cercetare și dezvoltare, în care companiile să își crească echipele iar angajații să aibă parte de un mediu de lucru modern, care să faciliteze colaborarea. Pe lângă companii din diverse domenii, am reunit numeroși jucători din sectorul tehnologiei, de la Atoss și Kromberg & Schubert la Vitesco Technologies și Tech Mahindra”, a declarat Mark Oancea, managing director în cadrul Vox Property Group, dezvoltatorul și proprietarul proiectului de birouri.

Vox Technology Park are o suprafață totală de 26.600 de metri pătrați și a fost finalizat în Timișoara în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Compania are în dezvoltare și proiectul rezidențial Vox Vertical Village, amplasat în imediata apropiere a proiectului de birouri.