SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE achiziționează ERGO Asigurări de Viață și ERGO Asigurări  

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE achiziționează ERGO Asigurări de Viață și ERGO Asigurări
Tiberiu Maier, CEO al SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE

Compania de asigurări SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE a anunțat semnarea, în data de 20 mai 2021, a acordului privind achiziționarea companiilor ERGO Asigurări de Viață și ERGO Asigurări, parte a grupului ERGO, tranzacția fiind supusă aprobării Autorității de Supraveghere Financiară și Consiliului Concurenței din România.   

„Într-o perioadă în care conceptul de asigurare este prezent tot mai des printre interesele românilor, continuăm să ne diversificăm segmentele de activitate, astfel încât să oferim soluții pentru o varietate cât mai largă de necesități. Fiind parte dintr-un grup cu o experiență de peste 110 ani în domeniul asigurărilor, fapt ce a adus o valoare adăugată businessului nostru, preluarea portofoliilor celor două companii vine să completeze într-un mod firesc oferta noastră de servicii deja existentă. Acest lucru reprezintă o reconfirmare a rezultatelor înregistrate și a angajamentului nostru pentru dezvoltarea pieței de asigurări din România. Alături de echipa puternică pe care am contruit-o vom continua planurile de dezvoltare strategică a companiei către un viitor digital”, a declarat Tiberiu Maier, CEO al SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE.

SIGNAL IDUNA este prezentă în România din anul 2008 și este liderul pieței de asigurări private de sănătate din țară. Portofoliul companiei include, de asemenea, și polițe de asigurări de viață și de accident. În anul 2020, volumul primelor brute subscrise raportat a depășit 129 milioane de lei, reprezentând o creștere de 27% față de anul anterior.

ERGO va activa în România sub brandul SIGNAL IDUNA și va continua să ofere servicii extinse de asigurare ce vor include asigurări de locuințe și răspundere civilă. Volumul de prime post-tranzacție pe care SIGNAL IDUNA îl va deține în România va crește cu 50%.

ERGO Asigurări este o companie de asigurări generale înființată în 2007 și deține o experiență valoroasă atât în aria bancassurance, cât și în interacțiunea cu partenerii de distribuție pentru portofoliul de produse de asigurare non-life. ERGO Asigurări de Viață este activă pe piață din anul 2009, principalul segment de activitate fiind reprezentat de asigurările de tip bancassurance.

Fondat în urmă cu peste 110 ani, SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania. În prezent, SIGNAL IDUNA este prezentă pe piețele de asigurări din Germania, Polonia, Ungaria și România.

Pe piața locală, SIGNAL IDUNA și-a început operațiunile în anul 2008. Portofoliul companiei include: asigurări de sănătate private pentru familie și pentru companii, asigurări de viață, asigurări de accident.

 

Cursul valutar al leului
1 Leu
USD
4.1340
EUR
4.9250
GBP
5.7441
CHF
4.4992
22 iunie 2021

Contact

Green Gate Offices

Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 22

Sector 5, 050883 București

E-mail: fake@fake.com

Telefon: +40 (0)21 407 49 14

Tine legatura

Urmăriți-ne pe social media și fiți la curent cu cele mai recente evenimente.

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru și nu ratați niciodată știrile interesante