Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, a anunțat semnarea unui parteneriat semnificativ cu Fidelis Cybersecurity, o companie americană de securitate cibernetică axată pe detectarea și răspunsul rapid împotriva amenințărilor cibernetice și încălcărilor de date.    

„Suntem încântați de semnarea acestui parteneriat, deoarece reprezintă o nouă etapă de dezvoltare a portofoliului nostru de soluții și servicii de securitate cibernetică. Fidelis este un producător important la nivel global de soluții de detectare și răspuns extins (XDR) de ultimă generație, iar odată cu acest parteneriat vom avea oportunitatea să venim și mai mult în sprijinul clienților noștri pentru a adresa amenințările actuale din spațiul cibernetic. Este din ce în ce mai clar că atacurile cibernetice se află pe un trend ascendent, inclusiv în România, iar companiile au nevoie de servicii și soluții prin care să facă pasul către o apărare cibernetică proactivă pentru a fi protejate mai bine împotriva acestor amenințări. Echipa Safetech este specializată în soluțiile furnizate de Fidelis Cybersecurity, iar acest parteneriat, pe lângă atragerea de noi clienți, va contribui semnificativ la creșterea cifrei de afaceri companiei”, a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.  

Prin parteneriatul cu Fidelis Cybersecurity, Safetech Innovations va putea oferi soluții Active XDR, care integrează tehnologii de tip deception cu capabilități de detectare și răspuns în cloud, rețea, (NDR) și endpoints (EDR). Tehnologiile de tip deception permit echipelor de securitate să remodeleze în mod dinamic aria de atac și să atragă, detecteze și să se apere din timp în etapele unui atac.

Soluțiile Fidelis sunt furnizate prin intermediul platformei Fidelis Elevate XDR, special concepută pentru apărarea cibernetică proactivă și pentru a ajuta echipele de analiști SOC (Security Operations Center) din cadrul Safetech să combată atacurile cibernetice încă din stadiile incipiente.

„Fidelis Elevate oferă vizibilitate la nivelul întregului context și descoperirea de active în mediul IT al unei companii. Acestea pot detecta și bloca rapid atacurile înainte ca acestea să provoace daune organizațiilor țintă. Iar analiștii SOC pot efectua inspecții/analize profunde ale mediului pentru a evalua dacă sistemele au fost compromise și să readucă sistemele afectate la ritmul normal de lucru cât mai repede posibil”, arată compania.

Prin acest parteneriat, Safetech Innovations își extinde portofoliul de securitate cibernetică și întărește capacitatea companiei de a oferi servicii de tip SOC prin STI-CERT.

Fidelis Cybersecurity este o companie din portofoliul Skyview Capital.