RTPR a asistat Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) cu privire la împrumutul în valoare de 25 milioane de euro acordat Băncii Transilvania.

Finanțarea este destinată susținerii creditării de către Banca Transilvania a companiilor românești ce au fost afectate de războiul din Ucraina, ca parte din Cadrul BERD în valoare de 2 miliarde de Euro pentru reziliență și mijloace de subzistență, care sprijină companiile și țările afectate direct sau indirect de război.

BERD este o bancă multilaterală care promovează dezvoltarea sectorului privat și inițiativa antreprenorială în 36 de economii de pe trei continente. Banca este deținută de 71 de state, precum și de UE și BEI. Investițiile BERD urmăresc să facă economiile din regiunile sale competitive, incluzive, bine guvernate, verzi, reziliente și integrate.

Echipa RTPR care a oferit asistență juridică în acest proiect a fost formată din Victor Pădurari (Partner), Andreea Nedeloiu (Senior Associate) și Georgiana Veriveș (Junior Associate).

„Suntem privilegiați că am avut ocazia de a acorda asistență BERD cu privire la proiecte ce fac parte din programul de reziliență inițiat ca răspuns la provocările economice determinate de războiul din Ucraina. Suntem bucuroși că putem să punem în practică expertiza noastră de lider de piață în domeniul financiar și bancar pentru a sprijini BERD în acest demers și dorim să le mulțumim pentru încrederea continuă în echipa noastră”, a declarat Victor Pădurari.

„Ne bucurăm că am încheiat o nouă tranzacție în care am asistat BERD. Pe lângă aspectele comerciale, tranzacția a presupus și aspecte complicate de reglementare, pe care am reușit să le rezolvăm spre satisfacția tuturor părților implicate într-un interval de timp foarte scurt. Felicitări tuturor părților implicate!”, a declarat Andreea Nedeloiu.

RTPR are una dintre cele mai experimentate echipe de drept bancar și finanțări din România. An de an ghidurile juridice internaționale Legal 500 și IFLR1000 plasează practica de Banking & Finance a RTPR în prima bandă în clasamentele pentru România