PPF Real Estate, dezvoltator și investitor cu active imobiliare de peste 3 miliarde de euro la nivel global, anunță achiziția unui teren cu autorizație de construire în București, pentru dezvoltarea unei noi clădiri de birouri denumită ARC.

Achiziția întărește poziția PPF Real Estate pe o piață imobiliară care devine din ce în ce mai atractivă pentru investitori. Astfel, pe lângă clădirile de birouri Metropolis Center și Crystal Tower din București, aflate deja în proprietatea PPF Real Estate, alți 30.000 de metri pătrați de spații de birouri moderne vor deveni disponibili odată cu finalizarea construcției noii clădiri de birouri clasa A+. Proiectul a fost achiziționat de la dezvoltatorul imobiliar RC Europe.

PPF Real Estate a planificat o investiție de aproximativ 60 de milioane de euro în dezvoltarea clădirii de birouri, aceasta urmând să fie finalizată în 2024. ARC va avea zece etaje și va fi situată în partea de vest a orașului, o zonă care devine rapid unul dintre cartierele de afaceri cele mai importante ale Bucureștiului.

Lucrările pentru proiectul ARC sunt programate să înceapă în a doua jumătate a acestui an. Locația respectivă oferă acces facil la metrou, tramvai și tren, iar potențialul său este subliniat și de apropierea de Gara de Nord, care oferă o legătură feroviară directă cu aeroportul internațional Henri Coandă, arată compania.

Proiectul ARC va include o parcare subterană modernă pentru mai mult de 300 de mașini, stații de încărcare pentru vehiculele electrice, facilități pentru bicicliști, spațiu de depozitare și grădină pentru agrement.

„Cererea de spații de birouri de calitate crește odată cu dezvoltarea economică a României și putem vedea foarte clar această nevoie în București. Vrem să valorificăm această oportunitate pentru a diversifica și consolida în continuare poziția PPF Real Estate pe această piață", spune Juraj Šaštinský, directorul de investiții al PPF Real Estate.

Romania este o piață foarte importantă pentru PPF Group, care deține investiții în mai multe domenii. Pe lângă sectorul imobiliar, grupul deține CME Media Enterprises, care operează cel mai urmărit canal de televiziune comercial din țară, PRO TV.

Parte a PPF Group, PPF Real Estate administrează active care depășesc 3  miliarde de euro pe piețele imobiliare globale. Compania este prezentă în toate segmentele pieței imobiliare, de la achiziții și dezvoltări imobiliare, construcții, până la facility management și administrare a capitalului privat și a activelor imobiliare.

În România, compania deține și administrează doua clădiri de birouri clasa A+, situate în centrul Bucureștiului – Crystal Tower și Metropolis Center, cu o suprafață totală închiriabilă de 35.000 mp.

Grupul PPF operează în 25 de țări, investind în mai multe sectoare, inclusiv servicii financiare, telecomunicații, mass-media, biotehnologie, imobiliare și inginerie. Grupul deține active în valoare de 40,3 miliarde de euro și are 80.000 de angajați la nivel global (30 iunie 2021).