InteRo Property Development, companie deținută de familia de investitori canadieni Topolinski, are planuri de dezvoltare cu o valoare combinată de 54 milioane de euro în primul său proiect rezidențial premium și, respectiv, un complex de vile, lucrările de construcție urmând să fie lansate în a doua jumătate a acestui an.

Primul proiect premium al dezvoltatorului, cu 200 de apartamente, va fi amplasat într-o zonă exclusivistă din Pajura, în nordul Bucureștiului. InteRo a finalizat recent achiziția integrală a unui teren care, împreună cu un teren adiacent pe care îl deținea deja, însumează o suprafață de 8.000 mp. Proiectul deține Planul Urbanistic Zonal (PUZ) și Certificatul de Urbanism (CU) necesare emiterii Autorizației de Construcție. Lucrările de construcție sunt planificate să înceapă la sfârșitul acestui an, în trimestrul IV.

„Credem că România este pregătită pentru un plus de inovație, în pofida provocărilor actuale care ridică semne de întrebare cu privire la piața construcțiilor pe termen mediu. Familia noastră își menține angajamentul și planurile importante de investiții în România, pe care noi o considerăm a fi o piață solidă în următorii ani. În plus, pe măsură ce creștem portofoliul, ne propunem să aplicăm în mod consecvent inovația tehnologică pentru a ne îmbunătăți proiectele”, afirmă Michael Topolinski, fondatorul InteRo.

Un proiect rezidențial separat planificat de InteRo va cuprinde 28 de vile exclusiviste pe terenul său de 17.100 mp din Tunari, la nord de București. Lucrările de construcție sunt programate să demareze în luna iunie.

Ambele dezvoltări vor fi incluse în InteRoVerse, platforma tuturor proprietăților imobiliare InteRo care folosește soluția digitală Bright Spaces. Luna trecută, compania a anunțat un parteneriat pe 5 ani cu start-up-ul românesc prop-tech, ca prim pas într-o strategie mai amplă, pe termen lung, prin care familia Topolinski vizează utilizarea tehnologiei ca element de diferențiere într-o piață dinamică și competitivă.

Înființat de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii ai săi – Michael, Tyler și Ashton), InteRo Property Development este prezent în România de peste 15 ani. Lista exclusivă de parteneri cu care lucrează dezvoltatorul include startup-ul românesc proptech Bright Spaces, compania internațională de administrare imobiliară LGM Group, brandurile premium Skanska, Lidl, Kaufland, Libra Bank, precum și investitori privați și fonduri globale de investiții din America de Nord, Asia și țările din regiune.