GTC a vândut clădirea de birouri Cascade cu un profit net de 1,6 milioane euro (+20%) față de achiziția din 2017. Tranzacția pentru clădirea de birouri clasa A din București a fost încheiată în iulie cu Hungarian Crown Holding Kft pentru suma de 10,1 milioane euro.

Cascade Office Building este unul dintre proiectele reprezentative ale Bucureștiului pe piața clădirilor de birouri. Localizată în zona centrală a orașului, pe Strada Buzești nr. 62-64, Cascade se află la 7 minute de mers pe jos de Piața Victoriei și la 20 de minute de condus de Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Clădirea de 4.210 mp a fost achiziționată de GTC în 2017, cu scopul de a consolida prezența dezvoltatorului pe piața din România.

„Strategia noastră presupune mutarea focusului de la clădirile mature la noi oportunități. Vânzarea Cascade vine în întâmpinarea implementării acestei strategii. Cred că această tranzacție ne va permite să facem investiții interesante în viitor. În cei 5 ani în care am gestionat clădirea, am finalizat mai multe proiecte de modernizare, obținând astfel și certificatul LEED Gold. Vânzarea este rezultatul efortului depus de întreaga echipă GTC România, căreia îi mulțumesc. Este o mare realizare, așa cum a fost și vânzarea portofoliului de la Belgrad de anul trecut”, spune Zoltán Fekete, CEO GTC.

Tranzacția a fost finalizată în iulie 2022. În acest moment, portofoliul de clădiri de birouri al GTC România include City Gate (Turnurile Sud și Nord), Premium Plaza și Premium Point. Clădirile se află în București și sunt certificate din punct de vedere ecologic. 

Grupul GTC este unul dintre cei mai importanţi investitori şi dezvoltatori imobiliari, activ în Polonia şi în capitalele ţărilor din Europa Centrală şi de Est. Pe parcursul celor 25 de ani de activitate, GTC a dezvoltat 77 de clădiri de birouri moderne și proprietăți de retail cu o suprafață totală de circa 1,4 milioane mp în Europa Centrală și de Est.

GTC S.A. este listată la Bursa de Valori din Varșovia și cotată la Bursa de Valori din Johannesburg.