Grupul TeraPlast achiziționează linia de producție de folii din polietilenă a Brikston Construction Solutions  

Grupul TeraPlast achiziționează linia de producție de folii din polietilenă a Brikston Construction Solutions
Alexandru Stânean, director general TeraPlast

Grupul TeraPlast a încheiat un acord cu Brikston Construction Solutions pentru preluarea producției de folii din polietilenă de la producătorul din Sighișoara.

Am promis încă de la începutul anului că dezvoltarea Grupului TeraPlast se va face și prin achiziția unor business-uri din domeniile noastre de interes. Achiziția activelor Brikston este un alt pas în această direcție, după achiziția Somplast. Activele preluate adaugă 1.200 tone pe an producției actuale de ambalaje industriale din polietilenă și 300 tone pe an pentru reciclare de folii. Ulterior finalizării tranzacției, activele vor fi relocate la Năsăud pentru a beneficia de sinergiile astfel create. E un pas necesar pentru atingerea obiectivului de a deveni liderii pieței de ambalaje flexibile din România. Avem deja o prezență pe această piață, iar această achiziție ne întărește poziția și capacitatea de a oferi produse românești pe o piață dominată de importuri”, a declarat Alexandru Stânean, director general TeraPlast.

Activele achiziționate de către TeraPlast, localizate în prezent în Sighișoara vor fi transferate pe platforma Somplast din Năsăud, aflată în plin proces de reorganizare, după achiziția sa de către Grupul TeraPlast. Producția de ambalaje flexibile a Somplast își va continua activitatea în locația actuală, iar la ea se va adăuga cea preluată de la Brikston.

Totodată, fabrica de reciclare PVC rigid a Grupului va fi transferată pe platforma din Năsăud. Capacitatea fabricii de reciclare este în curs de triplare, ca parte din investițiile de extindere din acest an.

Locația Somplast oferă un spațiu generos de dezvoltare cu 20.000 de metri pătrați de hale care însă necesită adaptare. Renovarea presupune atât demolări, cât și lucrări de reamenjare a spațiilor auxiliare.

Achiziția activelor Brikston face parte din strategia TeraPlast de expansiune pe piața ambalajelor flexibile, adresându-se segmentului industrial.

Pe această piață nu există încă soluții din polimeri biodegradabili. Grupul are în derulare proiectul TeraBio Pack, o investiție de 12 milioane de euro, confinanțată prin ajutor de stat, prin care dezvoltă o unitate de folii biodegradabile, pentru a deservi piața de ambalaje flexibile de 300 de milioane de euro, pe care TeraPlast își propune să ajungă lider.

Grupul Teraplast este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP.

Cursul valutar al leului
1 Leu
USD
4.1999
EUR
4.9473
GBP
5.7880
CHF
4.5309
18 septembrie 2021

Contact

Green Gate Offices

Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 22

Sector 5, 050883 București

E-mail: fake@fake.com

Telefon: +40 (0)21 407 49 14

Tine legatura

Urmăriți-ne pe social media și fiți la curent cu cele mai recente evenimente.

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru și nu ratați niciodată știrile interesante