Firma internațională de avocatură CMS a consiliat sindicatul bancar condus de BRD Société Générale în acordarea unui credit „verde” în valoare de 60 de milioane de euro pentru Ploiești Shopping City, o companie din grupul NEPI Rockcastle.

BRD a acționat ca aranjor principal mandatat, agent de garanție, agent de structurare a finanțării verzi și creditor. Din cadrul sindicatului bancar au facut parte și Alpha Bank S.A (Grecia), în calitate de aranjor principal și Alpha Bank S.A., sucursala din Luxembourg, în calitate de creditor.

Echipa CMS, coordonată de Alina Tihan, Senior Counsel, a asistat băncile cu privire la toate aspectele juridice ale tranzacției necesare pentru a ajunge la utilizarea creditului.

 „Experiența CMS în domeniul finanțării sustenabile este un atu pentru clienții noștri, atât la nivel local, cât și internațional. Suntem încântați că am asistat BRD și Alpha Bank în acest proiect, inclusiv pe aspecte legate de împrumutul ‘verde’”, a declarat Ana Radnev, partener și coordonator al echipei de Banking & Finance a CMS România.

Echipa CMS care a consiliat sindicatul bancar i-a inclus și pe Diana Dona,  Amalia Podoleanu (Banking & Finance) și Roxana Frățilă, Alexandru Dumitrescu și Bianca Bănățeanu (Real Estate).

Înființată în 1999, CMS este o organizație multi-jurisdicțională de firme de avocatură care oferă servicii complete de consultanță juridică și fiscalitate. Cu 78 de birouri în 40 de țări din lume și cu peste 5.000 de avocați, CMS are o experiență îndelungată în consultanță locală și transfrontalieră.