Clinicile Dentare Dr. Leahu inaugurează la 9 aprilie, în Brașov, al optsprezecelea centru stomatologic din rețea. Investiția se ridică la 650.000 de euro și asigură opt cabinete stomatologice, radiologie dentară digitală și spații special destinate pentru tratamentul copiilor.

„Dezvoltăm infrastructura unei instituții care poate avea grijă de pacient de la primul dinte și care îi poate asigura o constanță în ce privește tratamentul stomatologic până la sfârșitul vieții, pentru orice tip de afecțiune dentară. Practic, asta înseamnă o rețea construită în interesul pacientului, care dobândește încredere în instituția medicală, unde este îngrijit de o echipă de medici. Aici punem accent pe dezvoltarea profesională continuă, în echipă, și mă bucur să văd că avem colegi care au făcut facultatea în București, specializarea la Cluj și lucrează acum în clinica din Brașov, ca să crească alături de noi”, a declarat Ionuț Leahu, fondator și CEO Rețeaua de Clinici Dentare Dr. Leahu.

Compania își propune să investească cel puțin 1,5 milioane de euro până la finalul anului în extinderea rețelei și anunță că are o infrastructură pregătită să susțină introducerea proiectelor privind prevenția și accesul la dentist în lista programelor naționale de sănătate, ca urmare a demersului inițiat de Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED).

„Comunitățile locale au nevoie de servicii medicale de excepție, sigure, rapide și eficiente, care ajută pacienții să economisească timp și bani. Începând de acum, majoritatea afecțiunilor dentare se pot rezolva într-o singură intervenție și în Brașov. Datorită acestei viziuni, de asigurare a accesului tuturor românilor la tratamente corecte, am ales să susțin demersurile acestei echipe și să vin alături de ea în acest proiect”, a declarat managerul clinicii din Brașov, Iuliana Sârbu.

Județul Brașov ocupă a cincea poziție în topul județelor din țară în ceea ce privește performanța industriei de stomatologie, cu venituri totale de peste 75 de milioane de lei în anul 2020, potrivit unei analize Coface. Capitala ocupă primul loc, cu 644,5 milioane de lei, urmată de județele Cluj, Argeș și Timiș.

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu este cea mai extinsă rețea din industria românească de stomatologie, cu prezență în 13 orașe din România (Brașov, Craiova, Ploiești, București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Galați, Cluj-Napoca); are 157 de cabinete dentare și un laborator de tehnică dentară complet digitalizat, extinse pe o suprafață totală de peste 8.000  de metri pătrați și o echipă de peste 550 de angajați, dintre care 160 medici și cinci specialiști în anestezie generală.

Fiecare clinică integrează cel puțin un centru de radiologie dentară digitală. Rețeaua dispune și propriul centru de instruire – Centrul de Perfecționare Dr. Leahu.

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu este prima entitate din industria healthcare cu obligațiuni corporative tranzacționate pe sistemul multilateral al Bursei de Valori București.