Oasis Retail Development & Consulting, deținută de antreprenorii sibieni Klaus Reisenauer și Kurt Wagner, anunță lansarea celei de-a doua faze de dezvoltare a proiectului PRIMA Shopping Center din Sibiu, o investiție totală de 30 de milioane de euro.

„La finalul anului 2023 suprafața totală destinată cumpărăturilor și petrecerii timpului liber va fi de 80.000 mp, cu un trafic mediu estimat de 45.000 de vizitatori pe zi, într-unul din cele mai mari parcuri de retail din zona de centru-vest a țării”, explică Klaus Reisenauer, Partener în cadrul grupului Oasis, adăugând totodată: “Retail park-urile sunt marii câștigători ai pandemiei și își mențin tendința de a fi un loc sigur și preferat pentru cumpărăturile românilor. Datorită conceptului foarte aerisit, cu accesul tuturor magazinelor direct din parcare, costuri de administrare minime și eficientizate și chirii semnificativ reduse față de un mall închis, parcurile de retail reprezintă unul dintre cele mai competitive produse imobiliare de retail.”

PRIMA Shopping Center este amplasat pe un teren de 18 hectare în partea de nord a Sibiului, lângă magazinul de bricolaj Hornbach și lângă Kaufland, acesta din urmă fiind deschis în 2021.

Prima etapă a fost inaugurată în T4 2021 și cuprinde 11 magazine în suprafață de 9.000 mp: C&A, Takko Fashion, Deichmann, Flanco, Pepco, Jysk, KIK, Agroland Mega, SuperZoo, Numero Uno și Sportisimo.

„Toate spațiile comerciale cu suprafețe de peste 400 mp din faza a doua a proiectului PRIMA Shopping Center sunt preînchiriate. Vom aduce branduri importante la Sibiu, iar unele chiar în premieră pentru această regiune, precum Tedi, Fressnapf sau Terranova, împreună cu multe alte surprize și concepte noi.  În perioada următoare ne propunem să finalizăm procesul de închiriere pentru locațiile cu suprafețe mai mici, între 50-150 mp, care vor completa mixul existent”, declară Oana Agachi, Head of Leasing în cadrul grupului Oasis.

În următoarea fază de dezvoltare, până la sfârșitul anului 2023, vor fi realizate mai multe magazine de retail de mari dimensiuni, alte ancore principale în proiect: un magazin JUMBO (care a anunțat inaugurarea la sfârșitul acestui an, 2022), două magazine de mobilă (MömaX și XXXLutz), o hyperfamacie (Dr. Max), un loc de joacă pentru copii și un supermarket (Lidl).

Mai multe magazine de fashion, încălțăminte, cosmetice, parfumerie, bijuterii, ceasuri, accesorii pentru casă și decorațiuni vor completa mixul celor existente. Nu vor lipsi serviciile esențiale, de înfrumusețare, telefonie, bancă, iar pe segmentul de alimentație publică parcul comercial va dispune de mai multe magazine cu produse tradiționale și specialități, cafenele și restaurante cu terase generoase.

La intrarea în complex, pe o suprafață de peste 900 mp, se va inaugura un restaurant românesc cu servire rapidă din lanțul Super Mama, familiar sibienilor, și un fast-food KFC de tip Drive Thru.

„În ceea ce privește eficientizarea consumului anual de energie pentru toți chiriașii din cadrul parcului comercial, intenționăm să implementăm soluții inteligente de producție, monitorizare și optimizare a acestuia, pentru a menține performanța energetică a clădirilor la un nivel optim. Cu ajutorul energiei verzi, vom reduce semnificativ cheltuielile de energie, în paralel cu diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră”, specifică Kurt Wagner, Partener în cadrul grupului Oasis.

Pe lista proiectelor noi din 2023 ale grupului OASIS se mai află PRIMA SHOPS din LUGOJ (primul proiect de tip retail parc din acest oraș, cu o suprafață totală închiriabilă de 12.000 mp, a cărui finalizare este programată pentru Q3 2023) și PRIMA SHOPS din București-Balotești (galerie comercială ce se va construi anul viitor în apropiere de complexul Therme București, având ancora principală Kaufland).

Oasis Retail Development & Consulting este unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori de retail din România, cu peste 100 de proiecte livrate în întreaga țară în ultimii 15 ani, pe o suprafață ce însumează 1,5 milioane mp de teren. Dezvoltatorul de retail este deținut de sibienii Klaus Reisenauer și Kurt Wagner și activează de peste 20 de ani pe piața din România.

Portofoliul actual Oasis în România este alcătuit din mai multe parcuri de retail și centre comerciale lansate sub brandul „Prima Shops”, aflate în Oradea, Satu Mare, Reghin, Făgăraș, Tecuci, Mangalia și Bucuresti,  precum și  noul centru comercial din nordul Sibiului,  PRIMA Shopping Center, ce urmează să se finalizeze în 2023.