PMI continuă investițiile în fabrica din Otopeni, unde produce consumabile pentru IQOS. Bugetul alocat în următorii doi ani depășește 100 de milioane de dolari  

PMI continuă investițiile în fabrica din Otopeni, unde produce consumabile pentru IQOS. Bugetul alocat în următorii doi ani depășește 100 de milioane de dolari

Producătorul de țigarete Philip Morris International (PMI) continuă investițiile pentru transformarea fabricii din Otopeni într-o unitate de producție a consumabilelor pentru IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului dezvoltat de companie, iar suma alocată în următorii doi ani se ridică la peste 100 de milioane de dolari.

Din 2017, când a început procesul de transformare a fabricii din Otopeni, până în prezent, compania a investit 500 de milioane de dolari în dezvoltarea capacităților de producție, formarea angajaților și implementarea unor soluții care vizează sustenabilitatea. Din această sumă, aproape 100 de milioane de dolari au fost investiți doar în acest an.

Investițiile de peste 100 de milioane de dolari programate în perioada 2022-2023 vizează dezvoltarea capacității de producție și extinderea portofoliului, care va include consumabile pentru IQOS ILUMA, dispozitiv de ultimă generație lansat recent de PMI. Totodată, proiectul investițional urmărește și ținte strategice din domeniul sustenabilității, fabrica propunându-și să atingă o amprentă de carbon neutră până în 2024.

„Viziunea PMI este de a construi un viitor fără fum și de a înlocui țigările cu produse cu risc redus care – deși nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului. Fabrica Philip Morris România din Otopeni se află în centrul strategiei care stă la baza acestei viziuni, alături de alte șapte fabrici din lume care produc consumabile pentru IQOS. Dintre acestea, doar trei sunt situate în Uniunea Europeană (România, Grecia și Italia)”, arată compania.

Ca urmare a investițiilor realizate până în prezent, unitatea din Otopeni a fost transformată dintr-o fabrică producătoare de țigarete într-una care produce consumabile pentru IQOS. Peste 300 de noi locuri de muncă au fost create începând din 2017, iar astăzi fabrica numără aproape 950 de angajați.

„Suntem angajați total în misiunea de a înlocui țigările cu alternative mai bune la continuare fumatului, iar investițiile din anii următori demonstrează clar acest lucru. Cele 500 de milioane USD investite până acum și accentul pus pe dezvoltarea categoriei produselor fără fum au făcut ca valoarea totală a exporturilor acestor consumabile să fie comparabile cu exporturile de țigarete ale României. Ne bucurăm că prin investițiile de până acum am reușit să punem România pe harta inovației și să le oferim sutelor de milioane de fumători din întreaga lume o alternativă mai bună la continuarea fumatului”, a declarat Daniel Cuevas, Managing Director, Philip Morris România.

Fabrica exportă 92% din producție în 54 de piețe de pe cinci continente, iar 8% acoperă consumul intern, unde PMI deține o cotă de piață de aproximativ 80% din categoria produselor din tutun încălzit, la nivelul celui de-al treilea trimestru al anului 2021. În România, în aceeași perioadă, consumabilele pentru IQOS au reprezentat 3,4% din piața totală a țigaretelor și a produselor din tutun.

„Pentru a continua investițiile, avem nevoie de predictibilitate legislativă, precum și de un cadru fiscal echilibrat care să favorizeze inovația. Produsele din tutun și cu nicotină ar trebui taxate în funcție de riscurile la care acestea îi expun pe consumatori. Țigaretele combustibile, fiind cele mai utilizate produse și reprezentând totodată cea mai dăunătoare formă de consum a nicotinei, ar trebui să fie impozitate cu cel mai ridicat nivel și semnificativ peste produsele inovatoare, care nu implică arderea tutunului. Creșterea taxelor la produsele din tutun încălzit ar descuraja fumătorii români de țigarete să treacă la alternativele pe care știința le-a dovedit ca fiind mai bune. Acest lucru ar fi în detrimentul sănătății publice”, a adăugat Dragoș Bucurenci, Director External Affairs, Philip Morris România.

 

Articol susținut de Philip Morris România.

Cursul valutar al leului
1 Leu
USD
4.3614
EUR
4.9449
GBP
5.9178
CHF
4.7821
21 ianuarie 2022

Contact

Green Gate Offices

Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 22

Sector 5, 050883 București

E-mail: fake@fake.com

Telefon: +40 (0)21 407 49 14

Tine legatura

Urmăriți-ne pe social media și fiți la curent cu cele mai recente evenimente.

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru și nu ratați niciodată știrile interesante