Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu a răsplătit și în acest an munca și dedicarea de-o viață a unora dintre cei mai uimitori români, care au pasiunea și curiozitatea de a găsi răspunsuri în știință, artă și cultură.

Premiile Constantin Brâncoveanu, oferite anual de Fundația Alexandrion încă din 2014, poartă numele marelui voievod care a construit, cu voință, îndrăzneală, ambiție și carismă, o moștenire solidă.

Ediția 2021 a fost organizată într-un context în care creațiile oamenilor valoroși au nevoie de apreciere și confirmare mai mult ca oricând.

„În ultimul timp, am trecut printr-o eră a interdicției. Pandemia ne-a dat semne despre cum ar arăta viața noastră fără să ne vedem față în față, să comunicăm la nivel profund și să ne descoperim prin ceilalți. Cu atât mai mult acest eveniment a fost o șansă fantastică de a fi din nou împreună și de a celebra știința și cultura, forma prin care noi, ca societate, reflectăm asupra cine suntem, unde am fost, unde sperăm să fim.Laura Dragomir – brand ambasador Premiile Constantin Brâncoveanu.

Creațiile autentice sunt un dar pentru viitor iar Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu este un reper cultural și, an de an, punctul de întâlnire a marilor personalități ale culturii și științei românești.

„Cultura și credința au un rol extrem de important în astfel de momente. Ele pot echilibra stările pe care o societate le traversează. Așa cum Constantin Brâncoveanu, părintele spiritual al acestei gale, și-a dedicat întreaga viață credinței și dezvoltării culturii românești, așa suntem și noi datori să o păstrăm, să o susținem să se dezvolte și să o transmitem generațiilor viitoare.” Nawaf Salameh – președintele Fundației Alexandrion.

Fundația Alexandrion a premiat până acum peste 70 de personalități din variate domenii ale culturii și științei și, pentru că valoarea nu are granițe, evenimentul s-a extins la nivel global. Din 2019, au fost organizate ediții și în SUA, Franța, Germania și Anglia, sub denumirea ”Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu International”.

Numele lui Brâncoveanu se leagă și de vinars Brâncoveanu, gama premium din portofoliul Alexandrion Group, care reunește valoarea prestigioasă a tradiției, calitatea și savoarea unui produs de mare rafinament și o amprentă autohtonă inconfundabilă. Vinarsul Brâncoveanu este un brand unic, valoros, respectat, premiat la mari concursuri internaționale, căutat, invidiat, cu o piață externă din ce în ce mai mare. Cum e firesc, o parte din succevsul brandului Brâncoveanu se întoarce spre cultura din care s-a născut, împlinind aspirațiile de întemeietor și creator de cultură ale marelui voievod creștin.

Vinarsul Brâncoveanu a fost creat în onoarea celor 25 de ani de pace din Țara Românească din timpul domniei voievodului Constantin Brâncoveanu. Este exportat în peste 50 de țări, este multiplu medaliat la cele mai prestigioase concursuri internaționale și, astfel, spune povestea lui Brâncoveanu întregii lumi. Este printre cei mai buni ambasadori ai României, ca și Premiile Constantin Brâncoveanu - oferite în onoarea valorilor culturii române. Dacă vrem să ne păstrăm cultura, e important să o creăm în continuare și să o celebrăm.

Mulțumim Camerei de Comerț Bilaterale Eleno-Romane care ne-a fost alături și în acest an.