Oameni de afaceri români din toată lumea au lucrat împreună timp de 4 zile la Summitul RePatriot 2021 în București și Sinaia, un eveniment marcat de bucuria de a face România mai bună. La eveniment, un pilon strategic al celei mai importante mișcări de conectare a românilor de pretutindeni, au participat 149 de lideri față în față și peste 1.000 români din toată lumea conectați on-line.

Deschiderea oficială a avut loc la Parlamentul României, cu încercarea de a da mai multă credibilitate autorităților din România. Sandra Pralong, Adrian Zuckerman, Anca Dragu, Valentin Făgărășian, Iulian Popescu, Marius Bostan, Felix Pătrășcanu, Dragoș Anastasiu, alături de alți întreprinzători români de pretutindeni, au arătat rolul major al Diasporei în întărirea României, un rol subestimat de clasa politică.

„Acum e nevoie de reconectarea mai puternică a românilor cu patria mamă. Sunt multe oportunități pe care putem să le fructificăm împreună. Podul cel mai important pentru România este cel cu oamenii, cu românii de pretutindeni, bazat pe încredere, pentru că el ne va ajuta să construim poduri fizice și autostrăzi. Comoara României nu se află în seifurile BNR, ci în Diaspora”, a declarat Marius Bostan, inițiator RePatriot.

„Prin antreprenoriat se pot rezolva o mulțime de probleme ale oricărei țări, numai că trebuie să avem mintea deschisă, să fim împreună și să vedem oportunitățile ivite. Este foarte important ca spiritul civic să fie adus în România, pentru a forța o schimbare de mentalitate, care ne poate aduce beneficii tuturor”, a precizat Felix Pătrășcanu, Co-fondatorul FAN Courier.

„În anii 90 când am revenit în țară, mi-ar fi fost mult mai ușor dacă aveam ca exemplu antreprenori, să am de unde cere un sfat, o idee, o mână de ajutor. Am fost perseverent și am înființat Betty Ice. Oportunitățile pe care le avem acum sunt mult mai multe decât problemele, iar șansele să reușim în România sunt mult mai mari decât în țările occidentale”, a punctat Vasile Armenean.

Oriunde am fi în lume, revenim cu sufletul Acasă

„Mă număr printre cei care susțin ca avem nevoie de o poveste, o poveste puternică, de neignorat, este cel mai important lucru pe care-l poate oferi România azi. Trebuie să lucrăm împreună, nu putem face nimic de unii singuri. Strategic, cu un scop bine definit, pe care să-l adoptăm cu convingere”, a spus Mihai Lehene – Fondator MDL Investments Algorithmic și Romanian United Fund.

Dragoș Anastasiu, liderul programului RePatriot Turism, a spus că de multe ori România nu pare autentică așa cum nu sunt nici anumiți antreprenori, însă „România autentică există, asta este important și ea trebuie promovată intens. Mesajul RePatriot Turism este reiterat de românii din străinătate, care recomandă deja destinații turistice din România”.

Gala „Top 100 Români de Pretutindeni” a prezentat 100 de români remarcabili din 10 domenii cheie, selectați în urma propunerilor primite din toată lumea.

„Ne-am dori să putem oferi această apreciere măcar pentru 1,000 de români în fiecare an. Sunt atât de mulți și atât de buni, încât orice guvern normal din lume ar dori să-i aibă alături”, a mai spus Marius Bostan.

Credem în România și vă propunem ca pe 1 Decembrie să cântăm Imnul Național, oriunde ne-am afla, la ora 12 fix, ora României. Vom fi împreună cu oameni speciali din toată lumea, iar evenimentul va fi transmis în direct (11:00 – 14:00), pe repatriot.ro și pe pagina de Facebook a RePatriot și ale altor parteneri.

Doamne binecuvântează România și pe românii de pretutindeni! Uniți vom trece peste toate greutățile.