În data de 21 iunie 2022, ADVANTAGE AUSTRIA România și AMBASADA AUSTRIEI în România, în cooperare cu AER – Asociația Română de Ecoturism, au organizat conferința „Viitorul ecoturismului | România 2022” în Zăbala, județul Covasna. Evenimentul face parte din programul global de susținere a afacerilor ReFocus Austria, o componentă cheie a planului de revenire economică al guvernului federal austriac în timpul și după pandemia de Covid-19.

Conferința s-a desfășurat în pitorescul Domeniu Zabola, prietenos cu mediul înconjurător, unde au fost invitați unii dintre cei mai importanți reprezentanți români și austrieci din sectorul privat, public și academic. Scopul a fost de a evidenția potențialul ecoturismului în România, de a oferi know-how și a împărtăși experiența austriacă părților interesate, de a începe o conversație privind măsurile necesare și posibile instrumente pentru ecoturism și, nu în ultimul rând, de a promova ecoturismul în România și la nivel internațional.

Evenimentul a fost inaugurat de Gerd Bommer, directorul ADVANTAGE AUSTRIA România, E. S. dna. Adelheid Folie, ambasadoarea Austriei în România, E. S. dl. Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Austria și secretarul de stat din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, dl. Florin-Sergiu Dobrescu.

Discursurile principale ale experților de top în ecoturism precum profesorul Christian Baumgartner și Alois Lang (Austria) sau Andrei Blumer și Bogdan Papuc (România) au dat tonul dezbaterii, pregătind discuțiile foarte interesante care au urmat. Subiecte speciale precum organizațiile de management al destinațiilor (DMO), colaborarea, precum și marketingul turistic sau brandingul au fost discutate în cinci paneluri de înaltă calitate.

Printre vorbitorii de top care au urmat invitația ADVANTAGE AUSTRIA România de a discuta despre viitorul ecoturismului în România s-au numărat Dragoș Anastasiu și Călin Ile, antreprenori și experți în domeniul turismului și promotori ai mai multor inițiative care să aibă un impact pozitiv asupra României în anii următori.

Invitat special al zilei a fost Charlie Ottley, scriitor și prezentator al renumitelor seriale de călătorie „Flavours of Romania” și „Wild Carpathia”. El a împărtășit cu pasiune experiența și părerile personale despre viitorul turismului în România unei audiențe numeroase și formată din profesioniști în domeniu.

 

Mai multe imagini pot fi găsite în albumul nostru Flickr:

 

 

 

Echipa ADVANTAGE AUSTRIA București