În data de 1 noiembrie 2022 s-a deschis Consulatul Onorific al Greciei la Constanța. Domnul Christodoulos Seferis, Președintele Camerei de Comerț Bilaterale Eleno-Române, împreună cu membrii Consiliului de Administrație al Camerei, au fost onorați să răspundă invitației Excelenței Sale, Ambasadorul Greciei la București, doamna Sofia Grammata, și a domnului Theodoros Skandalidis, consul onorific al Greciei la Constanța.

De la eveniment nu a lipsit nici Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Cu această ocazie, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat: „Crearea Consulatului Onorific în Constanța este un pas logic, pe care sunt sigur că locuitorii județului îl așteptau de multă vreme. Este dovada că relațiile bilaterale sunt strânse și pot naște inițiative, proiecte, de ce nu și politici publice care pot aduce beneficii mari comunității locale. Cu toții suntem bucuroși că grecii fac parte din marea familie dobrogeană. Trăim în armonie, respect și suntem împreună, aici, pentru Constanța“.

De asemenea, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța a fost prezentă, prin Directorul General Ruxandra Serescu, la momentul festiv care a marcat deschiderea Consulatului Onorific al Republicii Elene din Constanţa, totodată având loc și învestirea consulului onorific elen la Constanţa, Theodoros Skandalidis.

La eveniment au fost prezenți, printre distinse personalități, Președintele Comunității Elene din Constanța, domnul Anton Traian Antoniadis, Viceprimarul Municipiului Constanța, domnul Ionuț Rusu, Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, domnul Stelian Gima, Președintele Black Sea Suppliers, domnul Ioannis Skantzikas și Președintele Uniunii Elene în România, domnul Dragoș Gabriel Zisopol.