Opinii | Comentarii | Analize

UE 2026: mai verde și mai digitală

30 iulie 2021
Europa s-a pus în mișcare. Dacă niciun nou val de COVID nu va lovi lumea în această toamnă (deși există un anumit risc ca așa ceva să se întâmple, în condițiile în care toată lumea călătorește din nou, iar varianta Delta extrem de contagioasă a SARS COV 2 face ravagii), în a doua parte a acestui an o febră a investițiilor și reformelor fără precedent va pune stăpânire pe Uniunea Europeană și va aduce schimbări structurale profunde într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Vânătoarea de trofee

30 iulie 2021
Din perspectiva de jurnalist auto m-am întâlnit de multe ori cu întrebarea: Care este cel mai scump automobil? Așa că... să răspund la această întrebare.

Optimism, temeri și speranță

30 iulie 2021
După ultimele sondaje de opinie realizate în lumea afacerilor, principalele îngrijorări ale conducătorilor de companii sunt pandemiile (52%), amenințările cibernetice (47%), reglementarea excesivă (42%), incertitudinea privind politicile publice (38%) și creșterea economică incertă (35%), arată un recent studiu PwC. Așadar, nu numai pandemia sperie. Economia reală se teme și de felul în care guvernele reacționează la criză (supra-reglementare, suprataxare). Teama multora este că modificările de politică fiscală cauzate de majorarea nivelului datoriei publice din timpul pandemiei ar putea determina o creștere în perioada post-pandemică a obligațiilor fiscale totale ale organizațiilor.

Care este utilitatea unui concediu sabatic?

30 iulie 2021
În lumea occidentală, tot mai mulți angajați dau semne de epuizare. Potrivit unui studiu american de anul trecut, aproximativ 75% dintre ei sunt îngrijorați de acest lucru. În acest context, nu e de mirare că oamenii se gândesc să iasă, să ia o pauză. Concediul sabatic este una dintre cele mai populare modalități de a face acest lucru. Un sabat este o perioadă de pauză de la locul de muncă, plătită sau nu, fără a pierde relațiile contractuale cu angajatorul. Într-un studiu englez recent, 15% dintre angajatori oferă deja această posibilitate personalului lor.

Digitalizarea – oportunități și provocări pentru antreprenori

30 iulie 2021
În ultimul an, piața de business din România a devenit tot mai preocupată de subiectul digitalizării. Pandemia a fost, din acest punct de vedere, o perioadă de reflecție pentru antreprenori, iar rezultatele se vor concretiza în viitorul apropiat. Dacă ar trebui să identificăm un aspect pozitiv al contextului pandemic, cred că acesta este accelerarea procesului de digitalizare.

Efervescență la Bursa de Valori București în prima jumătate de an: 12 noi emitenți de acțiuni la cota bursei și 16 emisiuni de obligațiuni

30 iulie 2021
Piața de capital devine din ce în ce mai atractivă pentru afacerile antreprenoriale românești, care apelează la bursă pentru dezvoltare. Prima jumătate de an a adus la cota bursei 12 emisiuni de acțiuni. Tot în prima jumătate a acestui an, 16 noi instrumente financiare au fost listate pe segmentul de venit fix. În primele șase luni, au fost listate la BVB emisiuni de acțiuni și obligațiuni în valoare totală de peste 700 milioane euro.

Suntem mândri să vă invităm, pe tot parcursul anului, la expoziția în aer liber „Personalități ale Greciei care au jucat un rol important în istoria României din antichitate până în zilele noastre”, care are loc în prezent la Academia Română și la Ambasad

30 iulie 2021
Expoziția are ca motiv sărbătorirea celor 200 de ani de la începutul Revoluției din Grecia din 1821, la inițiativa Asociației Culturale a Grecilor din România „NOSTOS”, cu sprijinul Camerei de Comerț Bilaterale Eleno-Române și sub auspiciile Ambasadei Greciei în România.

Carta Albă a NRCC: Definirea „noii normalități” și foaia de parcurs pentru redresarea economică

16 iulie 2021
Potrivit unui sondaj realizat de Camera de Comerț a Regatului Țărilor de Jos în România (NRCC), una dintre cele mai active camere bilaterale din România, 70% dintre repondenți au indicat că au nevoie de sprijin pentru acțiunile de advocacy. Organizația, care susține și promovează comunitatea de afaceri olandezo-română de mai bine de 15 ani, a publicat recent o Cartă Albă cuprinzătoare, care rezumă domeniile prioritare și recomandările CCOR în sfera politicii pentru perioada următoare.

Accelerarea schimbării

28 iunie 2021
Judecând după cifrele raportate de Banca Națională a României (BNR), sectorul bancar a reușit să se ferească din calea glonțului pe timpul pandemiei COVID de anul trecut.
Cursul valutar al leului
1 Leu
USD
4.1999
EUR
4.9473
GBP
5.7880
CHF
4.5309
18 septembrie 2021

Contact

Green Gate Offices

Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 22

Sector 5, 050883 București

E-mail: fake@fake.com

Telefon: +40 (0)21 407 49 14

Tine legatura

Urmăriți-ne pe social media și fiți la curent cu cele mai recente evenimente.

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru și nu ratați niciodată știrile interesante