• Primul serviciu de nutriție personalizată cu un abonament la vitamine naturale, alese de medici și farmaciști
  • Investiție inițială de 300.000 de euro și finanțare țintită în valoare de 300.000 de euro
  • Target: 5.000 de clienți până la finalul lui 2022 și lansarea business-ului în Bulgaria, Grecia și Ungaria
  • Planuri de extindere în alte 5 țări și 15.000 de clienți, până la finalul lui 2023

București, 9 martie 2022. Zitamine lansează primul serviciu de nutriție personalizată din România, o inovație în industria vitaminelor și suplimentelor, creată prin știință și tehnologie.

Zitamine oferă un abonament la vitamine naturale pe baza unei recomandări personalizate. Recomandarea este generată de un algoritm care determină profilul nutrițional unic al fiecărui client. Vitaminele sunt ambalate în pliculețe personalizate cu doza zilnică cu ajutorul unui echipament modern destinat industriei medicale și sunt livrate lunar la ușa clientului.

Algoritmul Zitamine a fost dezvoltat și testat în parteneriat cu medici și farmaciști și este disponibil gratuit prin chestionarul de pe site-ul zitamine.ro.

Practic, Zitamine adaptează la piețele din Europa de Est conceptul de abonament la vitamine pe baza unei recomandări personalizate, care a fost lansat în Statele Unite acum 10 ani și crește rapid în Europa de Vest.

Zitamine a fost înființat în 2021 în cadrul incubatorului Novel Ventures de către trei antreprenori: Marina Roșu, fost manager Bookster și BRD, Emanuel Dincă, fost manager la Unilever, Bilyana Beșleagă, fost manager la Bookster și Unilever.

“Viziunea noastră pentru Zitamine este să transformăm felul în care oamenii iau vitamine în zona Europei de Est. Am dezvoltat un serviciu care ține cont de nevoile fiecărui organism, de știința din spatele suplimentelor și de nevoia oamenilor de a accesa o soluție simplă. Ne propunem să ajutăm oamenii să ia doar vitaminele de care au nevoie, la un preț corect și ambalate modern, în pliculețe personalizate, care conțin doza zilnică de care are nevoie fiecare client. Credem că fiecare om este unic și curele de vitamine care ne ajută să avem un stil de viață sănătos ar trebui să țină cont de profilul nutrițional unic al fiecăruia”, declară Marina Roșu, cofondator Zitamine.

“Cei mai mulți oameni aleg vitaminele din reclame sau pe baza sfaturilor de la prieteni. De exemplu, pe site-ul unei farmacii online sunt peste 100 de versiuni de magneziu pe care le poți cumpăra. Cum alegi? Zitamine selectează cele mai bune vitamine din piață pe baza ultimelor studii științifice și în funcție de criterii stricte de calitate și biodisponibilitate, din ingrediente naturale, fără aditivi sau conservanți”, declară Ioana Pîntea, farmacist și Product Manager Zitamine.

Până la finalul anului, compania țintește să atragă 5.000 de clienți și să extindă business-ul în Bulgaria, Grecia și Ungaria. Până la finalul lui 2023, managementul își propune extinderea în alte 5 țări și un număr de 15.000 de clienți.

“Am decis să investesc în Zitamine atât pentru oportunitatea de business, cât și pentru impactul social al acestui proiect. Piața vitaminelor a explodat în ultimii ani și mă atrage faptul că Zitamine este prima companie din Europa de Est care oferă serviciul de abonament la vitamine personalizate”, Bogdan Georgescu – investitor în Zitamine.

După o investiție inițială de 300.000 de euro, startup-ul se pregătește pentru o nouă rundă de finanțare. Zitamine vizează atragerea unei investiții de 300.000 de euro prin care să susțină creșterea accelerată a business-ului în Europa de Est.

***

Despre Zitamine

Zitamine este primul serviciu de nutriție personalizată din România cu un abonament la vitamine naturale, livrat lunar la ușa ta. Zitamine oferă clienților săi o recomandare personalizată de vitamine pe baza unui algoritm, dezvoltat și testat de medici și farmaciști. Abonamentul fiecărui client este ambalat în pliculețe cu doză zilnică, cu ajutorul unui echipament destinat spitalelor, și livrat lunar la domiciliu. Compania a fost înființată în 2021 de către trei antreprenori: Marina Roșu, fost manager Bookster și BRD, Emanuel Dincă, fost manager Unilever, Bilyana Beșleagă, fost manager Unilever și Bookster.