• Sunt în pregătire măsuri de coordonare și ajutor continuu pentru zonele de graniță din Europa Centrală și de Est;
  • Un val extraordinar de solidaritate și dorință de a da o mână de ajutor vine din partea angajaților companiei.

Războiul din Ucraina continuă să șocheze și să îngrozească întreaga planetă. Grupul E.ON condamnă războiul și violența și sprijină pe deplin sancțiunile politice adoptate în Europa și Germania.

În următoarele săptămâni, Națiunile Unite estimează că vor exista în jur de 4 milioane de refugiați care fug de războiul din țara lor, dacă situația continuă să se înrăutățească.

Ca un prim pas, Grupul E.ON donează 1 milion de euro pentru a ajuta organizațiile implicate în ajutorarea refugiaților și a celor afectați de război.

În plus, primim numeroase donații de la angajații Grupului E.ON din întreaga Europă, pe o platformă de donații special creată pentru Grup, valoarea sumelor colectate astfel urmând să fie dublată de E.ON.

Mulți angajați ai E.ON doresc, de asemenea, să ofere ajutor în nume propriu pentru a-i sprijini direct pe oamenii din Ucraina. Compania va coordona ajutorul dat de angajați.

Simțim în prezent un val uriaș de solidaritate și dorință de a ajuta oamenii din Ucraina. Angajații noștri din filialele regionale din Polonia, România, Slovacia, Republica Cehă și Ungaria văd, în fiecare zi, efectele umanitare teribile ale războiului în imediata vecinătate a Ucrainei. Măsuri concrete de ajutorare la fața locului sunt fie în desfășurare, fie în faza de planificare. Acestea includ construcția de infrastructură energetică pentru cazarea refugiaților la granița dintre România și Ucraina și asigurarea de condiții de cazare și odihnă pentru refugiații în Republica Cehă. Saci de dormit, bandaje și saltele sunt colectate la sediul E.ON din Polonia pentru a fi donate Crucii Roșii Poloneze.