Cu 30 de ani de experiență, Universitatea Româno-Americană - prima universitate din România înființată după valorile educaționale ale învăţământului superior american - contribuie la promovarea excelenței în educație, cercetare științifică și inovare prin programele sale de studiu și prin activitățile universitare orientate către student și societate în ansamblu.

„Cele trei decenii pe care le-am parcurs ne-au supus încercărilor și ne-au provocat să ne adaptăm permanent, să ne dezvoltăm armonios, […] Bilanțul primilor noștri 30 de ani ne dă speranțe: 7 facultăți; 34 de programe de studii de licență și masterat acreditate, cu predare în limba română și engleză; o serie de noi programe de studii autorizate sau aflate în stadiul de înființare; 2.600 de studenți; studenți străini din peste 40 de țări; 30 de cursuri susținute în fiecare an de profesori internaționali; peste 200 de cadre didactice titulare sau asociate; peste 200 de parteneriate cu instituții de învățământ din întreaga lume; bază sportivă și campus modern. Marea familie a Universității Româno-Americane crește an de an, cu fiecare promoție care se adaugă, cu mândrie, celor peste 48.000 de absolvenți.” declară domnul Prof.univ.dr. Costel Negricea, Rectorul Universității Româno-Americane.

 

Locuri fără taxă pentru 20% dintre studenți

 

Universitatea Româno-Americană și-a asumat să investească în educație și performanță, susținându-și financiar studenții prin acordarea de burse, inclusiv prin acoperirea integrală a taxei de școlarizare pentru cei mai buni studenții ai săi.

Anual, 20% din locurile scoase la concurs la programele de licență, respectiv 10% la programele de masterat, cu predare în limba română, sunt fără taxă, acordându-se, totodată, pe același principiu, reduceri ale taxei de școlarizare studenților internaționali, de la programele cu predare exclusiv în limba engleză.

„Universitatea Româno-Americană a investit din resurse proprii peste 2 milioane de euro până în prezent pentru a susține nivelul înalt al performanței academice în rândul tinerilor, prin acordarea a 6.200 de burse de performanță (media generală 10), burse de studiu (la programe în limba română, 20% la licență și 10% la masterat) și burse sociale. Astfel, mii de studenți și masteranzi au oportunitatea de a studia într-o universitate privată de elită, competitivă național și internațional, fără investiție financiară personală”, susține Rectorul Universității Româno-Americane, Prof.univ.dr. Costel Negricea.

 

Peste 200 de parteneriate cu instituții din străinătate

 

Universitatea Româno-Americană şi-a propus, încă de la înfiinţare, să stabilească legături cu universităţi nord-americane, europene şi de pe alte continente, considerând experienţa internaţională o componentă vitală a educaţiei studenţilor şi a pregătirii cadrelor didactice din Universitate.

Întorcându-ne pe firul istoriei, primul contact internațional al Universității, prin corespondenţă, a fost cu Universitatea James Madison (SUA), în 1992, an în care a fost demarată și prima etapă a schimbului de profesori. Primul proiect European „gata de pus în aplicare” (Leonardo da Vinci) a avut loc în anul 2001, urmat de Prima Cartă Erasmus (2004) și înființarea biroului Erasmus în cadrul Universităţii Româno-Americane (2005).

Pe zona asiatică, este înființat în anul 2005 „Centrul de Studii Româno-Japoneze”, cu sprijinul Ambasadei Japoniei la București, la care s-au alăturat în anii ce au urmat „Centrul de Studii Româno-Coreene”, „Centrul de Studii Româno-Chineze” și „Centrul de Studii Româno-Azere”, toate centrele fiind actualmente parte a Departamentului de Studii Asiatice. Din 2010, oferta educaţională a Universității se diversifică prin programe noi de studii universitare de licenţă, respectiv de masterat, cu predare exclusiv în limba engleză.

„După trei decenii, Universitatea Româno-Americană și-a consolidat poziția ca platformă de educație și expunere internațională, prin cele 200 de parteneriate cu instituții de învățământ din întreaga lume, parteneriate ce oferă studenților Universității oportunități de dezvoltare personală și profesională, prin burse de studii și practică în străinătate, dar și în țară, direct la Universitate, prin cele 20-30 de cursuri organizate anual cu profesori internaționali de la universitățile partenere”, afirmă Prof.univ.dr. Costel Negricea, Rectorul Universității Româno-Americane.